LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2007, 01:46 PM   #1
lss1
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Bind not working like it should...


What can be going on? I am trying to setup a devel server as we are getting a colo, and I cant get dns to work like its supposed to, ive never setup a dns server, the server is running bind and ubuntu. Its returning a local IP and Radium, which I dont even know where that came from. Since im not familiar with BIND, I dont know where to start to fix it. Someone with knowledge as to how bind works wanna point me in the right direction? it would be much appreciated, thanks,
John



Here is the dig results:
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 28129
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;mylsx.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
mylsx.com. 38400 IN A 192.168.1.140

;; AUTHORITY SECTION:
mylsx.com. 38400 IN NS Radium.

;; Query time: 5 msec
;; SERVER: 72.48.103.220#53(72.48.103.220)
;; WHEN: Mon Oct 22 08:40:45 2007
;; MSG SIZE rcvd: 63
 
Old 10-22-2007, 03:17 PM   #2
schenke
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Location: Iowa
Distribution: Redhat EL 3
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Read the BIND manual first:
http://www.isc.org/index.pl?/sw/bind/index.php

Second, google using BIND configuration files, named.conf, zone file, etc., you will know the BIND configuration,
for instance, RH manual, http://www.redhat.com/docs/manuals/l...iguration.html

Third, tell us what's your problem, what's your host you are digging. Then we can start from here.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with Bind on Ubuntu, can't seem to get it working enigma_0Z Ubuntu 1 04-24-2006 05:52 PM
CNAMES not working in Bind 9.3.1 astender Linux - Networking 12 03-04-2006 10:19 AM
bind in not working! cwc Red Hat 7 12-06-2005 07:56 AM
BIND - Working, but not properly :( cosmicperl Linux - Software 3 07-23-2005 12:48 PM
BIND only working some of the time noisybastard Linux - Networking 1 06-11-2003 06:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration