Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.


  Search this Thread
Old 11-05-2012, 01:24 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Nov 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Apache problem: Aliased content isn't transmitted in clear; not SSL.

I want to optimize my site so that static content is served by apache but dynamic app content is served by my app server behind apache. Apache and my app server talk ajp13. Incoming connections from clients using http get redirected to https in httpd.conf. After that the site should be all-ssl. However when the ssl site serves up the static stuff (contained in three directories) it apparently gets sent via http, or unecrypted, and that's the problem. I know because Chrome says it does when I load the page. You get cert errors. when I commment out the static content redirecting bits in the ssl.conf the problem goes away. Does anyone know how I can fix up my redirect or my ssl.conf so my images, js, and css files are served over ssl? Here are the snippets from my config.

From httpd.conf:
<VirtualHost *:7016>
        ServerName *
        RewriteEngine On
        RewriteRule ^(.*) https://%{SERVER_NAME}$1 [R,L]
From ssl.conf
<VirtualHost *:7416>
        ServerName *

        SetEnvIf Request_URI "^/images/*" no-jk
        SetEnvIf Request_URI "^/js/i*" no-jk
        SetEnvIf Request_URI "^/css/*" no-jk
        Alias "/images/" "/nfsMount/staticContent/example/images/"
        Alias "/js/" "/nfsMount/staticContent/example/js/"
        Alias "/css/" "/nfsMount/staticContent/example/css/"
        <Directory "/nfsMount/staticContent/example/">
               Options None
               AllowOverride None
               Order allow,deny
               Allow from all

        JkMount /* example_beta

        SSLEngine on
        SSLCertificateFile /ssl_keys/
        SSLCertificateKeyFile /ssl_keys/
        SSLCACertificateFile /ssl_keys/

Thank you in advance for any help you can provide.


I think my browser cache was playing tricks on me. After some time the servers started working as expected. Yay!

Last edited by cignul9; 11-05-2012 at 04:27 PM. Reason: Resolved.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Apache and SSL br0ken85 Linux - Server 1 08-13-2010 06:25 PM
how to clear a file's content? iclinux Linux - Newbie 7 03-30-2009 03:01 PM
Apache SSL problem , please help John Micheal Linux - Software 2 10-31-2004 01:43 PM
Apache serving content after the content is removed? jrbush82 Linux - Software 6 05-05-2004 05:39 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration