LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Security (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-security-4/)
-   -   radius authentication (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-security-4/radius-authentication-4175480745/)

ciscosteps 10-14-2013 11:17 AM

radius authentication
 
I have a user that I created in freeradius , when the user is trying to connect to the cisco device. He gets Authentication failed. other users are configured the same way.

=====================================
UserP Service-Type == Framed-User
Bay-User-Level = 2,
Cisco-AVPair = "shell:priv-lvl=15",
Fall-Through = No
======================================

[userP@TERMINAL ~]$ telnet 192.168.1.1
Trying 192.168.1.1
Connected to 192.168.1.1. ( this is a cisco router )
Escape character is '^]'.

User Access Verification

Username: userP
Password:

% Authentication failed.

Username: userP
Password:

% Authentication failed.

acid_kewpie 10-14-2013 12:47 PM

so what do the logs say? Merely showing a failed login really doesn't help us. if the logs themselves aren't enough, try running freeradius in foreground debug mode and step through the query on the server side.

ciscosteps 10-14-2013 03:08 PM

is there anyway you can show me how .

The logs on the router shows nothing . can you show me the radius part.

Thanks

acid_kewpie 10-15-2013 01:14 AM

http://wiki.freeradius.org/guide/Troubleshooting

ciscosteps 10-20-2013 09:13 AM

I Thank you very much , but I have no idea what you are talking about. I created
Code:

userX
, I copied the same lines as
Code:

userZ
.
Code:

userZ
is able to connect but
Code:

userX
is not ....do you know how to start the
Code:

radiusd
Code:

userX Service-Type == Framed-User
Bay-User-Level = 2,
Cisco-AVPair = "shell:priv-lvl=15",
Fall-Through = No
 
 
userZ Service-Type == Framed-User
Bay-User-Level = 2,
Cisco-AVPair = "shell:priv-lvl=15",
Fall-Through = No



cisco device

Code:

[terminal] ~$ telnet x.x.x.x (cisco device)
Trying x.x.x.x...
Connected to ciscodevice (x.x.x.x).
Escape character is '^]'.

User Access Verification
Username: userx
Password:
% Authentication failed.


acid_kewpie 10-23-2013 06:23 AM

if you can't understand that, maybe you shouldn't be doing this work in the first place.

Read the troubleshooting guide. Troubleshoot it.

ciscosteps 10-23-2013 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by acid_kewpie (Post 5050856)
if you can't understand that, maybe you shouldn't be doing this work in the first place.

Read the troubleshooting guide. Troubleshoot it.


I wonder if you were born doing this .. lol . Thanks for the support .


All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.