LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-07-2009, 11:25 AM   #1
watsonsun
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Z-Star Microelectronics Corp (canyon webcam) good video but no audio


I have a Canyon webcam. It works well on Vista. But when I dual boot the OS to uBuntu 9.04, the audio does not work, however the video is still good. My ubuntu is version 9.04 server, 64 bit.

When I lsusb, I get
Bus 001 Device 003: ID 0ac8:3420 Z-Star Microelectronics Corp.
Bus 001 Device 002: ID 1058:1000 Western Digital Technologies, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 002: ID 04f9:0161 Brother Industries, Ltd MFC-210C
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

I am a newbee. Can anyone pse help.

Thanks
 
Old 07-08-2009, 05:15 AM   #2
H_TeXMeX_H
LQ Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285
What program are you using to test it ? For audio make sure to go into the options and select the USB device as the audio input otherwise, by default, it uses the system sound card.
 
Old 07-11-2009, 03:31 AM   #3
watsonsun
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry for the late reply. Was on a short overseas trip. Yes I followed your guide and changed the options in my Skype and it worked.
The settings are as shown in this image
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot-Options.png
Views:	15
Size:	57.6 KB
ID:	975  
 
Old 07-11-2009, 05:46 AM   #4
H_TeXMeX_H
LQ Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285Reputation: 1285
Great. If you want you can mark the thread solved.
 
Old 07-14-2009, 01:28 PM   #5
watsonsun
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up Problem solved

Thanks to all. Could not find a auto-solve button.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Z-star Microelectronics webcam the-yikes Linux - Hardware 12 12-10-2012 12:28 PM
where to find drivers for my usb mouse : "04f3:0210 Elan Microelectronics Corp."? frenchn00b Debian 1 11-17-2008 03:43 PM
0ac8:301b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0301 WebCam yochule Linux - Hardware 0 09-22-2007 07:21 PM
Good chat program with video and audio trevorv Linux - Software 3 08-26-2007 06:46 AM
help please why is my webcam video green, why does the audio sound horrible?? Please. chrystal General 7 01-29-2007 10:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration