LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-03-2002, 06:01 PM   #1
bigjohn
Senior Member
 
Registered: Jun 2002
Location: UK .
Distribution: *buntu (usually Kubuntu)
Posts: 2,682
Blog Entries: 9

Rep: Reputation: 45
Angry Yet another stupid sound question


This mandrake 9.0 is nearly as good as I would like it to be. But I am still having some snags with the onboard sound.

The module for i810 audio loads at boot

I get most, if not all, of the KDE start up jingle base thing

I have just had a go at some of the games and got the sound OK with tuxracer

When I put a disc in the CDrom/CDRW device, I can play music by using the play button on the front of the device, but get nothing from KSCD.

When I put a disc in the DVD/CDrom device and fire up the KSCD the screen shows the disc as playing, I can start and stop, change track, etc but get no sound.

So, I am presuming that it would be some sort of linking problem.

Am I right to suspect this and how would I correct it?

The onboard sound chip is another one of these bloody awful AC97 devices, it is sometimes identified as an intel 82801BA/BAM AC97 and sometimes seems to be refered to as an Advance ALS200 (i think)

regards

john

p.s. I know that elsewhere in the forums I have been threatening to buy a decent sound card, but that doesn't mean that I don't want to sort this snag - I suspect that I am really a tight git at heart!!!!!!!!!!!!

Last edited by bigjohn; 10-03-2002 at 06:03 PM.
 
Old 10-03-2002, 08:28 PM   #2
adam_boz
Member
 
Registered: Jul 2002
Location: Santa Cruz, CA
Distribution: lfs
Posts: 538

Rep: Reputation: 30
The only thing I can suggest is to try using xmms... it seems to me like the best audio player for linux (basically a winamp clone... can even use winamp skins!)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stupid, stupid question; I lost Klaptop. :( Surfrider Slackware 2 08-31-2005 10:12 PM
Hopefully a STUPID sound question!? patkalolo Linux - Software 4 05-18-2005 10:49 PM
Stupid Dumb Stupid Question... drigz Linux - Software 3 09-23-2004 04:09 PM
This might sound like a stupid question to the experienced. crumb Slackware 2 08-16-2003 05:57 PM
Hopefully a stupid Newbie Question - Sound/Permissions airsylph Linux - Newbie 2 01-26-2002 03:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration