LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2003, 06:53 PM   #1
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47
xwindow fatal server error


i recently installed oss sound driver gui to sonfigure my sound..big mistake. after install i logged out and back in and this is the error:


not loading .note.GNU-stack (this repeated many times)
(EE)Failed to load module "xie" (module does not exist, 0)
not loading .note.GNU-stack
not loading .note.GNU-stack
(EE) VESA(0): unknown reason for exception
(EE) VESA(0): cannot continue
(EE) Screen(s) found, but none that have usable configuration

Fatal server error:
no screens found

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log"
Please report problems to submit@bugs.debian.org.

X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).



Please, does anyone have any idea how to fix this???? i promise i'll never do it again
 
Old 11-24-2003, 07:09 PM   #2
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Original Poster
Rep: Reputation: 47
really weird rebooted and it's fine.....
 
Old 11-24-2003, 07:10 PM   #3
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
i'd start here

Quote:
When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log"
take a look at the log file and see what it says. also i'm assuming that x worked fine until this installation. you'll need to post more specs. i.e. sound card, video card, etc.
 
Old 11-24-2003, 07:17 PM   #4
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
just guessing here, but, i had a similar problem w/sound and nic drivers. the suggestion made to me by a real guru here was that the improper sound driver may have goofed up the nic driver. if that guess was on the mark, i suspect you may have just encountered a similar problem. here is a link to my thread.

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=117565

hope that helps. good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake Move 9.2 error, fatal server error:( silentwhispers Mandriva 1 12-17-2004 12:36 AM
fatal server error cedarhillbilly Linux - Software 0 08-14-2004 01:37 PM
Fatal server error sneakerpimp Red Hat 4 12-30-2003 07:25 PM
Fatal Server Error ludwig W Linux - General 1 05-17-2003 11:28 PM
Fatal Server Error JoshWingert Linux - General 2 09-01-2001 11:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration