LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-20-2011, 08:17 AM   #1
Siljrath
Bedrock Linux Advocate
 
Registered: Nov 2004
Location: the internet
Distribution: Devuan, while feeble. Bedrock, when awesome.
Posts: 186

Rep: Reputation: 61
xterm & startx fail to start after failed yeahconsole configuring


all i was trying to do was to get the terminal in yeahconsole to use the configuration for yeahconsole, and use either my .Xdefaults (so the background was black instead of glare) or use mrxvt, and fiddled with a few bits n bobs, but now....

i get this from trying to start xterm:

Quote:
xterm's output
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
xterm Xt error: Can't open display: :0
and this trying to start mrxvt
Quote:
mrxvt's output
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
Error opening display (null)
running ". /etc/X11/xdm/Xresources" and ". /usr/bin/startx" when signed in with "su -l" seems to be the culprit. (maybe... it was a blind stab in the dark in the first place, and equally blind trouble shooting the results of the blind stab)

hrmm... re-sourcing with a "." on components of X, while running X, is probably not savvy i'm thinking in hindsight. mighta been what i'd done that caused it. it certainly seems that something is thinking a different user owns or is trying to run something here. :/

atempting to re-re-source as user hasnt sorted it, :/ so, er.

... i'm wondering if telling su to re-source it again with -c (iirc) to execute the command as normal user, will (i) fix it, (ii) make things worse, or if i'm (iii) barking up completely the wrong tree.

i dont want to proceed any further without knowing what i'm doing. ...too much blind gung-ho hav-a-go already.

for what it's worth, "echo $DISPLAY" output is
Quote:
:0
restarted x to see what that does and as suspected, no joy.

startx now shpeals "No protocol specified" at me over and over, in clusters of three, punctuated by two dots, and eventually (likely after me having pressed Ctrl-C a few dozen times), it then says:
Quote:
^^^
..
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
.
xinit: giving up
xinit: unable to connect to X sever: Resource temporarily unavailable
xinit: sever error
xauth: error in locking authority file /home/digit/.Xauthority
can anyone see what i've done wrong to get that result?

and how to resolve it?

#|
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pdo_mysql causes my php to fail and httpd failed to start syedbadz Linux - Server 2 08-20-2009 03:54 AM
Redhat ES3 Startx failed to start nasmi Linux - Enterprise 1 05-17-2009 11:48 PM
fail to start xterm: "could not exec /usr/OSE/bash: No such file or directory" freeindy Linux - General 3 11-28-2008 01:22 AM
Why startx only leads me to a login & xterm? whepin *BSD 6 05-02-2005 12:34 PM
Eth0 & Eth1 boot start Up FAILED.. PAOLO_GRS Linux - Networking 1 09-03-2004 08:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration