LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-04-2008, 09:00 PM   #1
hbrhodes1s
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Post xserver locking up, dual display


hey i just got both monitors working correctly using FC5, ones at 1440x900 and the other is a 1024x768. the computer is just hanging after an hour or so, and i disabled the screensaver thinking that was it (but no). this is my main problem! BTW, something that confuses me is Leftof and Rightof. my "Screen 0" is LEFTOF (on the left) "Screen1". However, in order to get it to work correctly i had to use "Screen0" Rightof "Screen1".

anyone have this experience? i am pasting a truncated version of my xorg.conf file. I have seen on the forums somethings about memory options, and virtual displays, anyone know about them?






# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "Multihead layout"
Screen 0 "Screen0" Rightof "Screen1"
Screen 1 "Screen1" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option "Xinerama" "on"
Option "Clone" "off"
EndSection

Section "Monitor"

### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
Identifier "Monitor0"
VendorName "Flatron"
ModelName "L194WT-SF"
HorizSync 30.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "NEC"
ModelName "MultiSync LCD1555V"
HorizSync 31.0 - 60.0
VertRefresh 55.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 32
Modes "1440x900"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 32
Modes "768x1024"
EndSubSection
EndSection

Last edited by hbrhodes1s; 06-04-2008 at 09:02 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using XServer - Changing Display properties murali_sub Linux - Newbie 3 01-14-2008 11:25 AM
No Display in XServer Notwerk Linux - Software 11 02-13-2007 11:11 AM
Can't Get Xserver To Display After Initial Install a10waveracer SUSE / openSUSE 12 07-23-2006 08:47 PM
Xserver multiple display classical question anup_clemson Mandriva 1 03-08-2005 03:06 PM
Xserver screen locking/virtual console security rfarma5 Linux - Security 2 06-23-2004 05:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:51 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration