LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-28-2009, 01:34 PM   #1
don_wombat_73
Member
 
Registered: Sep 2005
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
xorg.conf configuration questions


I have had some success at getting the 180.22 driver working on 8.10. I have a couple of configuration questions.

Good xorg.conf file:
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder62)  Tue Jan  6 09:43:54 PST 2009

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTS"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection
Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTS"
    BusID          "PCI:3:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
xorg.conf file after "sudo nvidia-xconfig sli=On" was run:
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder62)  Tue Jan  6 09:43:54 PST 2009


Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTS"
    BusID          "PCI:3:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "SLI" "On"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

1) When I ran "sudo nvidia-xconfig --sli=On", it got rid of my BusID on my first card from the good xorg.conf file. I'll fixed that.

2) One modiciation that happened when I ran "sudo nvidia-xconfig --sli=On" was the following:
xorg.conf.good
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection


xorg.conf.SLI
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection



Is the Screen portion that is appended with " 0 0" necessary? The original xorg.conf doesn't have it.

3) Could someone please educate me on the proper syntax of adding monitor resolutions to the conf file?

If I get these things nailed down, I should be in good shape AND running SLI on my Kubuntu 8.10 box.

TIA

Last edited by don_wombat_73; 01-28-2009 at 01:36 PM.
 
Old 01-29-2009, 09:54 AM   #2
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: Debian 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,766

Rep: Reputation: Disabled
you can use modelines

(if you think your monitor has not been correctly detected)


Read the manual

#man xorg.conf

and the driver specific documentation for special options
 
Old 01-30-2009, 08:59 AM   #3
arckane
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: UK
Distribution: Gentoo/Debian/Ubuntu
Posts: 307

Rep: Reputation: 38
The 0 0 tells how the monitors are laid out IIRC. It's required.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with xorg.conf and Synaptic configuration greengrocer Linux - Newbie 2 10-25-2008 07:08 AM
nvidia xorg.conf OR X windows xorg.conf? machines Slackware 3 04-06-2008 03:10 PM
nvidia driver configuration not possible: my xorg.conf riccisit Linux - Hardware 5 01-22-2008 06:05 PM
dexconf:error: cannot generate configuration for generating xorg.conf deepclutch Debian 7 11-04-2007 06:13 AM
Xorg Hard Crashes and corrupts xorg.conf Advocator Linux - General 0 07-15-2004 02:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration