LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-03-2009, 02:48 AM   #1
ifeatu
Member
 
Registered: Sep 2008
Distribution: Fedora 9
Posts: 68

Rep: Reputation: 15
Unhappy Xming/ DISPLAY not working!


Here is my current setup...I'm on a winxp box right now with xming installed on it and putty installed...

Putty is configured for x11 forwarding on the particular server that I am connecting to

the server itself has a sshd_config file that looks like this:

...
# Accept locale-related environment variables
AcceptEnv LANG LC_CTYPE LC_NUMERIC LC_TIME LC_COLLATE LC_MONETARY LC_MESSAGES
AcceptEnv LC_PAPER LC_NAME LC_ADDRESS LC_TELEPHONE LC_MEASUREMENT
AcceptEnv LC_IDENTIFICATION LC_ALL
#AllowTcpForwarding yes
#GatewayPorts no
X11Forwarding yes
#X11Forwarding yes
X11DisplayOffset 10
X11UseLocalhost yes
#PrintMotd yes
#PrintLastLog yes
#TCPKeepAlive yes
#UseLogin no
#UsePrivilegeSeparation yes
...


...and a display variable that looks like this:

[root@blah]# echo $DISPLAY
localhost:10.0

but when I try to run anything it keeps saying display not found (or in the case of firefox no error at all)

[root@blah]# firefox
[root@blah]#

[root@blah]# startx
xauth: creating new authority file /root/.serverauth.2938


X Window System Version 1.3.0
Release Date: 19 April 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 1.3
Build Operating System: Fedora 8 Red Hat, Inc.
Current Operating System: Linux blah.2.6.26.8-57.fc8 #1 SMP Thu Dec 18 19:19:45 EST 2008 i686
Build Date: 24 July 2008
Build ID: xorg-x11-server 1.3.0.0-47.fc8
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Sep 2 23:51:26 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) Failed to load module "intel" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found



Can someone please help!

Last edited by ifeatu; 09-03-2009 at 10:46 AM.
 
Old 09-03-2009, 02:53 AM   #2
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Well localhost display says that it will run all the applications on localhost i.e the server where ssh is running. And if the system is running in runlevel 3 then it will not give you the display or will run firefox. You will need the server to be running X.
 
Old 09-03-2009, 10:36 AM   #3
ifeatu
Member
 
Registered: Sep 2008
Distribution: Fedora 9
Posts: 68

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Question

Quote:
Originally Posted by linuxlover.chaitanya View Post
Well localhost display says that it will run all the applications on localhost i.e the server where ssh is running. And if the system is running in runlevel 3 then it will not give you the display or will run firefox. You will need the server to be running X.
Why would I need x running on the server if I have xming running on the windows client from which I am connecting...I am trying to export the display over ssh...
 
Old 09-04-2009, 01:16 AM   #4
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
But the display still shows localhost. How can it display on localhost if there is no X running?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Mind Mapping With XMind on Ubuntu LXer Syndicated Linux News 0 08-06-2009 12:50 PM
xlsfonts is dependant on DISPLAY setting not working on one display with Redhat iainsear Linux - General 0 12-21-2004 07:24 AM
xlsfonts is dependant on DISPLAY setting not working on one display with Redhat iainsear Linux - General 0 12-21-2004 07:19 AM
External Display not working amjith Linux - Laptop and Netbook 0 12-09-2004 11:11 PM
Video Display not working dvgui Linux - Laptop and Netbook 1 07-20-2004 06:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration