LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-19-2007, 01:18 PM   #1
Jyneo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Question xgl/compiz display problems


i just recently installed suse 10.1 on a dell dimension 2400 intel pentium 4 2.6Ghz 514 MB ram and an nvidia geforce 5500 fx graphics card.
it took me forever to get xgl even working at all. just getting my nvidia card to work was hell.
i install the nvidia drivers and configure my xorg.conf file and finally got it to work... with a few bugs

i can't see the title bar on any windows and some of the icons get distorted. also i have 4 desktops running and the cube works but on the k-menu bar it only shows 1 desktop.

has anyone heard of these problems before and know a fix? i can give more specific info later if u need it.
 
Old 02-19-2007, 01:21 PM   #2
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
Compiz does not work well on KDE as it does on GNOME. I personally had the same problems on openSUSE 10.1 using KDE, but things worked very well using GNOME. Beryl seems to play along nicely with KDE, so you may want to try it.
 
Old 02-19-2007, 04:31 PM   #3
Jyneo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ok i'll try that when i get back at home and see how it works thx
 
Old 02-20-2007, 07:33 PM   #4
Jyneo
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
it does the same thing with gnome. some type of configuration must be messed up somewhere. i went through so much trouble just getting everything to work and changed things around so much that i'm having trouble backtracking and finding mistakes that i made. i'm going to go ahead and reinstall suse and try to get it right this time.... hopefully my plan will work
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XGL / Compiz Blazeix Linux - Software 10 09-20-2007 11:24 AM
XGL+Compiz and Gaming mutti_wilson SUSE / openSUSE 1 02-08-2007 05:05 PM
Anyone using XGL/Compiz on Slack? Sugarat Slackware 5 09-25-2006 10:08 PM
Anyone using XGL/Compiz on Slack? Sugarat Slackware 1 09-23-2006 05:33 PM
What do you think about XGL/Compiz? Hunter2 Linux - Software 21 07-09-2006 03:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration