LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-09-2004, 06:16 AM   #1
wood_dog
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Wash DC
Distribution: Ubuntu, GOS, Knoppix, DSL
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
XFree86 Problems with Dell Video Card


I just installed Red Hat Enterprise WS on my Dell Dimension L computer. The initial load went fine and ran fine once completed. I went through the activation process on the Red Hat Network and used Update2 to down load the required updates. Once the kernal was updated and other updates loaded the system will not run X windows. I get an error telling me that "agpgart" is not present. After looking through the "knowledgebase" on the Red Hat site the best I can figure is with the updated kernel version the Dell (Intel 810 chipset) video card is not supported properly unless "agpgart" is loaded. My question is how do I get "agpgart" to load? Where does it go? The fix provided by the Red Hat site is to use the old kernel until a new one is released. This is my first experience with Linux and it has been pretty diappointing so far. Thanks.
 
Old 11-09-2004, 09:27 AM   #2
abisko00
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Munich
Distribution: SuSE, Ubuntu
Posts: 3,513

Rep: Reputation: 58
First, you could try tro load the module 'by hand'

become root, then type:
modprobe agpgart

If the driver loads correctly, try to start X
 
Old 11-14-2004, 01:28 AM   #3
wood_dog
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Wash DC
Distribution: Ubuntu, GOS, Knoppix, DSL
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Angry didn't work

that didn't work, but I found a work around for now. I will just use the old kernel until someone decides to write an update that supports this chip set. What I can't figure out is why they took away support for a popular video card that was already supported. Thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to downgrade to XFree86-3.x? (old video card..) forrest44 Slackware 3 03-09-2005 03:17 AM
Xabre 200 Video Card & Xfree86 kbvaldez Linux - Hardware 1 01-13-2005 05:31 AM
Problems with XFree86 on a Dell Inspiron 8000 nostrum Linux - General 1 09-19-2004 10:30 PM
help getting my video card working fully(xfree86 config maybe?) edman007 Linux - Software 1 01-11-2004 12:34 AM
Problem with Xfree86 and video card pengStudent Debian 4 12-08-2003 01:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration