LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-04-2007, 01:56 PM   #1
GoingMad
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Xebian
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Xebian and Samba. Please help!


Hi all,

I'm trying to build a NAS Xbox running Xebian.
I've followed all the instructions according to: How To: Convert your Xbox to a NAS - Part 1 and 2 onhttp://www.smallnetbuilder.com/content/view/24213/77/ but I cannot see the server from windows XP.
The network seems to work fine and i can login into the server by SSH.
The server uses a fixed IP:192.168.1.10. My computer:192.168.1.2

My samba.conf:
[global]
netbios name = Xebian_Server
server string = Samba Server
workgroup = WORKGROUP
security = share
encrypt passwords = yes
smb passwd file = /var/lib/samba/private/smbpasswd
guest account = live
log file = /var/log/samba/%m.log
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
wins support = yes
hostname lookups = yes
hosts equiv = /etc/hosts
hosts allow = 192.168.1.0/255.255.255.0 localhost
hosts deny = All
interfaces = lo eth0
bind interfaces only = yes
guest ok = yes
browse list = yes
[public]
path = /home/samba/samba1
comment = Shared folders
guest ok = yes
create mode = 0766
browseable = yes
public = yes
read only = no

When I do smbclient -L localhost, it asks for a password and once entered it displays:

xebian:~# smbclient -L localhost
Password:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.14a-Debian]

Sharename Type Comment
--------- ---- -------
public Disk Shared folders
IPC$ IPC IPC Service (Samba Server)
ADMIN$ IPC IPC Service (Samba Server)
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.14a-Debian]

Server Comment
--------- -------
XEBIAN_SERVER Samba Server

Workgroup Master
--------- -------
WORKGROUP XEBIAN_SERVER

Sorry for the long thread.
I've reading other threads regarding this last week and nothing make it work.
I run out of ideas. Can you help me?
Thanks.
 
Old 02-04-2007, 02:24 PM   #2
lanmanners
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Hi,

I suggest disabling the two lines: "hosts equiv" and "hosts deny". I think (am not sure) "hosts deny" takes precedence over "hosts allow". If this does not work, also try disabling "hostname lookups".

HTH
--LM
 
Old 02-05-2007, 04:01 PM   #3
GoingMad
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Xebian
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks lanmaners,

Samba up and running.
Starting to feel more sane now
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xebian install Damoek Linux - Software 6 10-06-2008 11:35 PM
Xebian question steveo314 Debian 2 12-14-2006 11:31 AM
Xebian/Freevo Tv Resolution Maestro485 Linux - Software 2 12-07-2005 08:16 PM
locked out of xebian by GDM nalmeth Debian 3 08-26-2005 11:30 PM
Xebian 1.1.0 Stupid Questions smp1980uk Debian 0 01-05-2005 12:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration