LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-02-2002, 06:14 PM   #1
biggiefatts
Member
 
Registered: May 2002
Location: Buffalo, NY
Distribution: Mandrake 9.0, Red Hat 8.0
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
X troubles


Hey all...

I am having trouble configuring X. I am using KDE. The video card I am using is an old 3DFX Voodoo 3 16 MB card. For some reason I am unable to get a resolution of 1024x768. The option is displayed in the X config area of KDE but it wont stay there. When I restart it goes right back to 800x600. I noticed that when I go to make the changes it always gives me the option of using XFree86 3.somthing, XFree86 4.5 (I believe) and XFree86 4.5 with 3D acceleration. I have tried all three of these and nothing changes. I am sorry I cant give you the exact versions for the XFre86. At this point I messed around with it so much that when I boot into KDE I get a blank black screen. How can I configure this manually so I can atleast boot into KDE again and then after that how can I get it to display 1024x768??

Thanks for the help!

David
 
Old 06-02-2002, 11:02 PM   #2
Amang_Hudaz
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Location: Philippines
Distribution: Slackware / FreeBSD / Solaris 8 / OpenBSD
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
X Problem



Try using the xf86config command to atleast boot your box to kde....

Then to make the default display to 1024x768 you have to edit the ' XF86Config ' file manually.

Under the screen sections if your using DefaultDepth 16

you should edit the line under:

Depth 16
Modes "1024x768" "640x480" "800x600"
ViewPort 0 0


What ever is the first resolution in the Modes line will be the default resolution....

Hope this helps....

 
Old 06-03-2002, 12:05 AM   #3
biggiefatts
Member
 
Registered: May 2002
Location: Buffalo, NY
Distribution: Mandrake 9.0, Red Hat 8.0
Posts: 60

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thumbs up Thanks

Thanx for the help! Everything is working great now!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
troubles with SATA, troubles with NVIDIA aevangelica Linux - Hardware 6 10-17-2005 03:39 AM
g++ troubles GlassEyeSlim Linux - Newbie 6 02-15-2005 11:51 AM
Troubles tryinglinux Linux - Newbie 6 05-06-2003 11:19 AM
Have some troubles vnpcg Linux - Software 1 02-20-2003 09:44 AM
HP 3c troubles Tinkster Linux - Hardware 2 02-07-2003 03:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration