LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-29-2004, 02:38 PM   #1
lsmith
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
X starts but won't start gnome....


I used

XFree84 -configure

to generate a config file. The X server starts up, but it stays on the black and white checker screen with the X cursor idefinitely, without starting gnome up.

What could be the problem? The resolution should be fine for the monitor.

I have read the XF86Config file and it successfully identifies the Vanta card and the monitor.

Slackware 9.1
16MB Nvidia Vanta video card
Philips 109S monitor


Thanks in advance

Lindsay
 
Old 02-29-2004, 02:45 PM   #2
synaptical
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Mint 13/15, CentOS 6.4
Posts: 2,020

Rep: Reputation: 47
if gnome is installed (? well, maybe you forgot it happens) add

exec gnome-session

to the bottom of your ~/.xinitrc file and try to launch it again.
 
Old 02-29-2004, 03:08 PM   #3
lsmith
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
gnome is definitely installed (but fair call in checking). Haven't read the .xinitrc file (will do when I get nome), but using the default XF86Config (Vesa driver) gnome does start. Its just the file that XFree created with the correct drivers that won't start gnome.....

 
Old 02-29-2004, 03:18 PM   #4
synaptical
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Mint 13/15, CentOS 6.4
Posts: 2,020

Rep: Reputation: 47
if gnome starts otherwise, it's not the ~/.xinitrc but most likely your video drivers or XF86Config. can any other desktops/wm start? sorry, i don't have experience with that vanta card, so other than saying double check your config or your drivers this one is beyond me. gl
 
Old 02-29-2004, 03:24 PM   #5
lsmith
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I think I'm going to have to try one of the ncurses setup tools for X and see if I can get a working file with the nvidia driver....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
start application when GUI starts ... poetfreak Linux - General 1 08-04-2005 03:50 PM
for those of you who wish for wireless to start when Linux starts... mrchaos Linux - Wireless Networking 3 05-25-2005 07:28 AM
KDE starts on :0.0 and :0.1, to start only on :0.0 ..? RedDwarf Linux - Software 1 02-13-2005 12:36 AM
X starts but won't start gnome.... lsmith Linux - General 4 03-02-2004 01:41 PM
Start programs when Xwindows starts? ksun Linux - Newbie 3 10-13-2003 04:40 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:53 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration