LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-18-2005, 03:52 PM   #1
SharkBait
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
X and Blue screen?


Hello,

I haven't used linux in a while and seem ot have a problem after a fresh install.

I can get to the command line fine but when i try and run X, I get a a blue screen with an X in the middle. my config file i think was set to 1280x1024 but the instlal didnt have drivers for my Hyundai L70S LCD.

How can I fix this so I can get into X without the blue screen?

** Edit: This seems to be the error hidding int eh back ground:

Failed to load module " /usr/X11R6/lib/modules/extentions/libglx.a" (once only 135962511)


Thanx

Last edited by SharkBait; 02-18-2005 at 04:05 PM.
 
Old 02-18-2005, 04:10 PM   #2
SharkBait
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I found another post about commenting that load section out that deals with glx stuff. Does this mean the video card i have does nto support 3d acceleration or just doesnt handle GL?

Its a onboard Intel 815chipset.

I love learning this stuff
 
Old 02-18-2005, 04:49 PM   #3
detpenguin
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: lost in the midwest...
Distribution: Slackware
Posts: 1,091

Rep: Reputation: 45
i'm pretty sure you card won't support 3d...i have the same thing, and it's disabled on my system...you might wanna give that a try. what distro are you using?
 
Old 02-18-2005, 05:07 PM   #4
leadazide
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Germany
Distribution: SuSE 11.0, Ubuntu 7.10
Posts: 390

Rep: Reputation: 30
intel 815 DOES support 3d, you should load i810 driver (?) then glx and dri.
But I think your problem isn't glx.
 
Old 09-20-2005, 07:54 PM   #5
rookie911
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
failed to load module "/usr/x11r6/lib/modules/extentions/libglx.a"


i disabled the the 3d and im got to the wizard but then the screen keeps flickering off and on.. it'll then return to asking the login.


its a old compaq presario 5452
 
Old 09-20-2005, 07:55 PM   #6
rookie911
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
wizard i mean as in the welcome to the firstboot

this is mandrake 10.1 from linuxiso.org
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP, PLEASE ! blue screen siggns Linux - Software 2 10-20-2005 02:19 PM
blue screen on xp! j0hn_galt Fedora 2 08-14-2005 08:27 AM
Blue Screen calvinbolton Mandriva 2 06-20-2005 07:30 PM
MDK 9.2: X freezes on a black screen or blue screen with "X cursor" Apoc Linux - Software 1 12-29-2003 04:56 AM
Blue Screen unclegerry Linux - General 1 09-03-2003 01:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration