LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-11-2003, 01:16 AM   #1
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Unhappy Wont boot past loading linux.........????


I have just installed Mandrake 9.1 for the first time and i dont know what i have done wrong. It comes up with the screen that asks wether i want to boot linux, failsafe or floppy whatever i select it says loading Linux (failsafe) ....... then hangs. Im stumped. please help me
 
Old 11-11-2003, 01:18 AM   #2
linuxbotx
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: USA
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 247

Rep: Reputation: 30
Have you tried to boot under failsafe? Give that a try. But I think for some reason your kernel didn't install correctly. Try booting off of a boot disk (if you have one). If not, re-insert the Mandrake boot CD, and type rescue and the boot prompt. Follow the instructions on how to rescue your system.
 
Old 11-11-2003, 01:47 AM   #3
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi thanks for that
i tryed to boot failsafe and it did the same thing???
i also gave the rescue thing a go but i dont know what to do
 
Old 11-11-2003, 01:53 AM   #4
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
it gets to BIOS data check sucessfull then stops with a blinking cursor
 
Old 11-11-2003, 02:18 PM   #5
linuxbotx
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: USA
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 247

Rep: Reputation: 30
Well, you could do it the really noob way, and just do a complete re-install. That should solve your problem
 
Old 11-12-2003, 05:58 AM   #6
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hey linuxbotx thanks for your help so far. i tryed to re-install several times and it continues with the same problem?????? any other sugestions? im really stuck
 
Old 11-12-2003, 04:17 PM   #7
linuxbotx
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: USA
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 247

Rep: Reputation: 30
Hmmm... I don't think that its the kernel, because it doesn't even reach the init part. You know, i really don't know what to tell you. Have you tried the 9.2 distro? Its not available for ISO yet, but you could do an FTP install. But I'm not really sure why its not booting. Could be a lilo problem. You're not getting any errors what so ever? Maybe you should try a differen't distro. Give SuSE a shot. I would have also recommended redhat, but redhat is no longer supporting Linux on the desktop.
 
Old 11-12-2003, 04:26 PM   #8
Mikhail_16
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Gentoo rules them all
Posts: 279

Rep: Reputation: 31
what kind of a computer do you have and what hd are you installing it onto. Also what filesystems did you use when you partitined the HD?
 
Old 11-12-2003, 06:52 PM   #9
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi again i tryed to have a shot at SuSe last night but i can not for the life of me fugure out how to do a ftp install. no im not getting any error messages at all it just seems as if it doesnt know what to do next and stops. i have a AMD Duron 600, vodoo 3 2000 video card, sound blaster live sound card and a WD 10G drive. As far at the file system goes i just let the delete everything on the disk and re partition whatever it wanted.

Last edited by Luke07; 11-12-2003 at 06:55 PM.
 
Old 11-12-2003, 06:57 PM   #10
gaelen
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Hummm I had a problem liek this a while ago with mandrake I managed to trace the problem down my old vodoo 1 2mb card of course soon after wards the motherboard gave in so I never worked out what the diffculty with the card was but in my case all I got after the loli was a black screen.

(giving some info)
 
Old 11-12-2003, 09:21 PM   #11
Luke07
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Melbourne
Distribution: Mandrake
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hey thaks heaps everyone for trying but i managed to get it to work about 1 hr ago when i removed the TV card. not too sure why but i think it was just too many resources being used.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
linux-wlan-ng installation wont go past the "make all" step apu95 Mandriva 5 10-31-2004 10:37 PM
mdk wont boot past status bar mrconfer Mandriva 5 10-21-2004 03:57 PM
After installing linux wont let me get past GRUB!! logdog Linux - Newbie 5 08-08-2004 03:36 PM
Redhat 8.0 hangs on loading ohci1394. How can I get past this step. Brian1 Linux - General 4 01-05-2003 06:02 PM
Win98/Linux - dual boot : windows boot says logical drives exist past z ashpai Linux - Software 3 03-22-2001 10:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration