LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-28-2003, 01:31 AM   #1
Toasti
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Stuttgart / Germany
Distribution: mandrake, debian
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
WLAN and Ethernet


Hi there,

I've installed Debian on my notebook with an internal ethernet-adapter an a cisco pcmcia-wireless lan card. Everything really worked fine (I thought). The WLan-Card works. But not the ethernet.
After having played around with some settings I managed it to work in my private subnet. But still the ethernet-card refuses to accept a dhcp-IP from my router.
By the way when using ethernet the WLAN-card is not in ther notebook!

aaahm Kernel is...2.4.19-xfs

thanks a lot
Toasti
 
Old 03-28-2003, 02:14 AM   #2
Toasti
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Stuttgart / Germany
Distribution: mandrake, debian
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ähhhm, ok...got it fixed myself ;-)
 
Old 03-28-2003, 02:39 AM   #3
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
Just in case anyone else out there is having this same problem, could post what you did to fix it? Thanks!
 
Old 03-28-2003, 02:55 AM   #4
Toasti
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Stuttgart / Germany
Distribution: mandrake, debian
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
well i figured out that eth0 got no IP and wasn't up, so i've set its IP to 0.0.0.0
ifconfig eth0 up started it and it took the dhcp-IP. after that i had to add a route to the default gateway an the interface worked ;-)
 
Old 03-28-2003, 03:00 AM   #5
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
On behalf of others in the future searching for this issue--thank you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet cable through a WLAN Router DarkWomb Linux - Wireless Networking 1 09-23-2005 11:41 AM
WLAN Problem Truemobile 1300 WLAN on Debian 3 with NDISWRAPPER FordPrefect Linux - Laptop and Netbook 2 08-08-2005 11:00 AM
Dell wireless WLAN 1450 Dual Band WLAN Mini-PCI card not recognised pitts68 Linux - Wireless Networking 102 02-28-2005 08:21 AM
SuSE 9.2 - wlan- with dlink 520+ to a fritz!box wlan Berlinuxpan SUSE / openSUSE 0 12-09-2004 05:00 PM
wlan-ng problems (senao/engenius wlan usb adapter) poo bear Linux - Wireless Networking 6 05-05-2004 06:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration