LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-13-2004, 03:27 PM   #1
Simmion
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
wireless card trouble...


okay, i had a netgear wireless card, i tried to get that to work , it didnt, so 2 weeks ago all i was doing was going to best buy buying a card, tryin it for a while, if it didnt work i took it back and got another, well, after trynig about every single card i could buy in a store i finally got fed up, i just ordered an Orinoco Silver 802.11a/b and i bought a pcmcia to pci adapter cuz im using a desktop, i got it all in today and fired it up and all i got was the same error ive been getting


"cannot activate device 'blah blah' on eth0 device does not seem to be present delaying initalization" or something to that extent.

linux is recognizing the presence of the adapter, and giving it a driver.. something like yenta_driver or somethin... the adapter has 2 lights, one 5v and one 3.5v and neither are lighting up, even tho i have my power management set up for 3.65v with a 500w power supply, anyway regardless, if linux is recognizing it in the hardware browser that means its workin...


anyway, anyone have any idea what steps i should take to get this thing to work?

im using redhat 9.0
 
Old 01-13-2004, 03:47 PM   #2
willand
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris, France
Distribution: Debian, Knoppix & Mandrake
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Why are you talking about eth0 (ethernet, network card)... if you have a pcmcia card that you uses with a pci adapter ?

perhaps... i don't understand all..
 
Old 01-13-2004, 04:03 PM   #3
Simmion
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
okay,

heres what i do basically

click the hat > System Settings > network settings

add hardware > wireless >other wireless card> lucent orinoco prism II or compatable pcmcia

what i have for hardware

Orinoco Silver 802.11a/b PCMCIA

it is plugged into a PCMCIA to PCI adapter

the adapter is being seen

and the error i get when i try and activate the wireless connection that the device does not seem to be present
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble with wireless card WG511T luth Linux - Hardware 0 10-25-2004 03:21 AM
trouble with pcmcia wireless card Noems Linux - Newbie 1 07-12-2004 12:27 PM
Wireless card trouble on FC2 hybridion Linux - Wireless Networking 1 06-28-2004 09:18 AM
Trouble with Wireless card on FC2 hybridion Linux - Newbie 1 06-28-2004 03:38 AM
Wireless Card Trouble borrrden Linux - Hardware 3 05-08-2004 08:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration