LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-22-2002, 02:30 PM   #1
fymonkey
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Thumbs up Winmodem Problems


Hey,

I just installed linux (SuSE 7.2) but i can't get my modem working. The reference guide tells me that i have a "winmodem" and i can't get it working. I already tried to download the Intel Drivers off of http://developer.intel.com/design/modems/ but i can't run the scripts that they give me. Is there a way around all of this?

Someone help me...im ripping my hair out over this,

Specs:
Modem: Intel V.90 HaM Modem

Thanx
 
Old 01-22-2002, 06:02 PM   #2
isajera
Senior Member
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,635

Rep: Reputation: 45
well... i'm at work so i can't get into the tarball, but the drivers for pretty much every linux kernel are there.

you need to untar the .tgz file with

tar -xzvf *driver*.tgz

and it should have installation instructions with it. at worst, it expects you to run 'make' and 'make install'.
 
Old 01-22-2002, 06:41 PM   #3
Cubiq
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Europe, Romania
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 81

Rep: Reputation: 15
I have a winmodem(conexant), and I'm trying for about 3 months to make it work under my RedHat... and I'm starting to think that is impossible... I know one solution for SURE... buy a HARDWARE MODEM...!!!!! sorry...!
 
Old 01-23-2002, 01:12 AM   #4
isajera
Senior Member
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,635

Rep: Reputation: 45
winmodems anonymous

hey ... i had an unsupported winmodem for the first few months i worked with linux - for a long time it didn't ever seem to me that linux would ever be able to connect - but, eventually, lucent released the drivers. two days after i bought a hardware modem.

linux DOES connect! don't lose faith .
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
winmodem horatiu_v Linux - Newbie 1 06-17-2004 06:31 PM
problems with Sagitta 56k (winmodem) and mandrake 9.2 Beju Linux - Newbie 0 03-28-2004 03:48 PM
Winmodem Problems twhayes Linux - Newbie 2 03-17-2004 12:38 PM
Problems installing Lucent Winmodem colly Linux - Hardware 7 02-23-2004 05:42 PM
SuSE 9 Wireless and Winmodem Problems muddyyork Linux - Distributions 7 11-24-2003 11:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration