LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-25-2004, 01:34 PM   #1
netsurf
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: UK
Distribution: ubuntu 10.04+ distro hopping
Posts: 181

Rep: Reputation: 31
Exclamation winfast tv 2000 xp expert


ok i have a suse 9.1 and my Leadtek winfast tv 2000 xp expert despite manualy configuring it and trying all of the relevent tuners (i belive it is based on a philips fm tuner) but no matter what application i use it will come up with a message simialr to /dev/video0 cannot be found no grabber device is avalible system as follows:

xp/suse9.1 dual boot using grub
amd athalon 2500+
512mb ram
asus v9520 nvidia fx5200
sound blaster live!
Leadtek winfast tv 2000 xp expert edition with fm radio and ir reciver for cool command remote

if there is anything else you need to know feel free to ask!
 
Old 11-25-2004, 01:42 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
What output do you get from
lspci
and
lsmod
?

Which kernel is your SuSE using?


Cheers,
Tink
 
Old 11-29-2004, 04:45 PM   #3
netsurf
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: UK
Distribution: ubuntu 10.04+ distro hopping
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Question

how and where do you run these commands i have trired them in the terminal and the same under root are they the type of command that has to be run from a certain directory? i belive it is 2.6 kernel but not sure of last digit. it's strange it is like my card is not even fitted but works fine in xp and the support for the card appears to be all there as i can manual configure it but i get that error when trying to use any tv app there is even support for the remote hope this is of some help will check the kernel version next chance i get
 
Old 11-29-2004, 05:54 PM   #4
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
All linux installs I've ever come across would
run them as is (at least from root)... they may live
in /sbin (which *should* be in root's PATH).

Try a whereis uname/lspci


Cheers,
Tink
 
Old 12-02-2004, 01:06 PM   #5
netsurf
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: UK
Distribution: ubuntu 10.04+ distro hopping
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Lightbulb

ok here is the output of lspci could be done it was just that i had used i insted of an l

# lspci
0000:00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400 AGP] Host Bridge
0000:00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 PCI Bridge
0000:00:09.0 Communication controller: Intel Corp. 536EP Data Fax Modem
0000:00:0a.0 Multimedia video controller: Conexant: Unknown device 8800 (rev 05)
0000:00:0b.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 08)
0000:00:0b.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! MIDI/Game Port (rev 08)
0000:00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
0000:00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
0000:00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 80)
0000:00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
0000:00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
0000:00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT8233/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE (rev 06)
0000:00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 74)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

here is lsmod output:
# lsmod
Module Size Used by
nls_utf8 2176 0
udf 92420 0
videodev 9472 0
edd 9240 0
joydev 10176 0
st 38940 0
sd_mod 19840 0
sr_mod 15652 0
scsi_mod 107980 3 st,sd_mod,sr_mod
ide_cd 36484 0
cdrom 36508 2 sr_mod,ide_cd
usbserial 28912 0
nvram 8328 0
parport_pc 35264 1
lp 10916 0
parport 37704 2 parport_pc,lp
speedstep_lib 3712 0
freq_table 4612 0
thermal 12424 0
processor 16040 1 thermal
fan 3972 0
button 6032 0
battery 8580 0
ipv6 244100 13
snd_seq_oss 30976 0
ac 4868 0
snd_pcm_oss 56868 0
snd_mixer_oss 18688 1 snd_pcm_oss
snd_seq_midi 8864 0
snd_emu10k1_synth 8448 0
snd_emux_synth 38528 1 snd_emu10k1_synth
snd_seq_virmidi 7552 1 snd_emux_synth
snd_seq_midi_event 7680 3 snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_virmidi
snd_seq_midi_emul 7680 1 snd_emux_synth
snd_seq 54672 9 snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_emux_synth,snd_seq_virmidi,snd_seq_midi_event,snd_seq_midi_emul
snd_emu10k1 86916 5 snd_emu10k1_synth
snd_rawmidi 24992 3 snd_seq_midi,snd_seq_virmidi,snd_emu10k1
snd_pcm 96776 2 snd_pcm_oss,snd_emu10k1
snd_timer 25476 2 snd_seq,snd_pcm
snd_seq_device 8328 7 snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_emu10k1_synth,snd_emux_synth,snd_seq,snd_emu10k1,snd_rawmidi
snd_ac97_codec 60676 1 snd_emu10k1
snd_page_alloc 11012 2 snd_emu10k1,snd_pcm
snd_util_mem 4992 2 snd_emux_synth,snd_emu10k1
snd_hwdep 9732 2 snd_emux_synth,snd_emu10k1
snd 59524 27 snd_seq_oss,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_seq_midi,snd_emu10k1_synth,snd_emux_synth,snd_seq_virmidi, snd_seq_midi_event,snd_seq_midi_emul,snd_seq,snd_emu10k1,snd_rawmidi,snd_pcm,snd_timer,snd_seq_devic e,snd_ac97_codec,snd_util_mem,snd_hwdep
soundcore 8800 1 snd
ehci_hcd 27140 0
via_ircc 20240 0
irda 120124 1 via_ircc
via_rhine 19720 0
mii 5248 1 via_rhine
uhci_hcd 29584 0
usbcore 96988 5 usbserial,ehci_hcd,uhci_hcd
via_agp 7424 1
agpgart 28712 1 via_agp
emu10k1_gp 3584 0
gameport 4736 1 emu10k1_gp
evdev 9600 0
ntfs 86092 1
nls_iso8859_1 4224 2
nls_cp437 5888 1
vfat 14080 1
fat 43328 1 vfat
subfs 7296 3
dm_mod 50044 0
reiserfs 233808 1
i can conferm that my kernel is 2.6.4-52-default
also here is the exact error i recive:
v4l2: open /dev/video0: No such device
Number of TV stations found: 0.
this is when i try to configure the cards channles but the same message is displayed when any tv app is run
 
Old 12-02-2004, 01:21 PM   #6
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
I won't be downloading your kernel to see what it
actually provides, but that is obviously the problem
you have ... :)

Code:
0000:00:0a.0 Multimedia video controller: Conexant: Unknown device 8800 (rev 05)
Your box know nothing about the card, a newer
kernel will fix that. The hardware specific modules
v4l2 SHOULD be loading are cx8800 and cx88xx
(and a bunch of i2o and others) ... they are present
in newer kernels (e.g. 2.6.8 and higher). Alternatively
you can try to build some v4l snapshot against your
kernel and try to tackle it that way (if SuSE doesn't
provide a newer version yet).


Cheers,
Tink
 
Old 12-02-2004, 01:34 PM   #7
netsurf
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: UK
Distribution: ubuntu 10.04+ distro hopping
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Unhappy

thanks for your help but one last thing my modem is an intel which is not supported for the new kernels even mine i have now does not support it how could i get the new kernel (i am also on "narrowband" 56k) any help greatly appreciated
 
Old 12-08-2004, 02:19 PM   #8
netsurf
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: UK
Distribution: ubuntu 10.04+ distro hopping
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 31
have found kernels on the site ftp.suse.com in ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/update/9.1/rpm/i586/
what would i need to update the kernel and would it be worth it as it is not a 2.6.8 kernel
it is called kernel-default-2.6.5-7.111.5.i586.rpm if you have any other ideas please let me know
 
Old 12-08-2004, 04:32 PM   #9
MainframeGuy
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: London, UK
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 50

Rep: Reputation: 16
I have same exact card - infact I have two, one in this (XP Pro) rig and the other in my dual boot SuSE 9.1 rig - if I ever get it working there I'll post up here, but right now I have a lot of other fish to fry....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Winfast TV Expert with Suse 9.2 CrazyDelta Linux - Newbie 20 03-17-2005 12:41 PM
Winfast TV 2000 Xp Expert Dimega Linux - Hardware 2 01-12-2005 05:59 PM
Leadtek Winfast 2000 XP Expert TV Card Nightmare FPxX Linux - Hardware 6 11-02-2004 06:44 AM
new winfast tv2000 expert cratos Slackware 7 06-12-2004 12:48 PM
Leadtek Winfast TV 2000 XP Expert and Linux LeHardi Linux - Hardware 0 04-05-2004 05:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration