LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-29-2002, 07:38 PM   #1
jletze
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Minnesota
Distribution: RedHat 7.3
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Angry Win2k boot issues


I need help setting up my system to dual boot Red Hat 7.3 and Win2k (using LILO). Red hat is on my 30GB primary disk and Win2K is on my second disk (primary on my secondary controler). My lilo.conf is below. I am getting an error that looks like this (the system hangs after this error):
booting Win2K
L?

Any help with LILO config so I can get to my Win2K partiion is greatly appreciated!! I have mounted the win2k drive and can access files within linux.

Also, (if you couldn't tell), I am an extreme newbie with Linux. Thanks for the help!!


lilo.conf
prompt
timeout=50
default=linux
boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
message=/boot/message
lba32

image=/boot/vmlinuz-2.4.18-3
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.18-3.img
read-only
root=/dev/hda2
append="hdb=ide-scsi"

other=/dev/hdc1
optional
label=Win2K

Last edited by jletze; 09-29-2002 at 08:07 PM.
 
Old 09-29-2002, 11:11 PM   #2
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
Before you installed RH on the 1st HD, what was on it? RH probably wiped out the ntbootloader on FAT32 or NTFS.
 
Old 09-30-2002, 10:16 PM   #3
jletze
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Minnesota
Distribution: RedHat 7.3
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No dice. I can boot into windoze just fine as long as I turn the Linux disk off in the bios. As soon as I turn the primary disk on in the bios (after booting and shutting down windoze) the boot priority will not switch back to lilo (windoze boots automatically) unitl I shut the windoze disk off (in bios). After the disk is shut off, lilo starts and red hat boots, but windoze doesn't. Still confused...
 
Old 10-01-2002, 12:37 AM   #4
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
Did you install Linux/2K while you turned off the other HD in BIOS? Should not.
 
Old 10-18-2002, 09:07 PM   #5
jletze
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Minnesota
Distribution: RedHat 7.3
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Sorry, I've been out of town for a while. I'll try that. Thanks for the help!

Josh

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lilo boot hangs when trying to boot Win2K Gates1026 Linux - General 2 01-20-2004 10:42 AM
Samba Issues in RHL8.0/Win2k Networks dfirst_me Linux - General 5 07-09-2003 08:57 AM
can't able to boot win2k!!! hitesh_linux Linux - General 3 12-26-2002 08:51 AM
Dual Boot Using Win2k Boot loader Nhai Saiyori Linux - General 3 11-23-2002 11:20 AM
Win2K/RH7.1 Dual, RH won't boot from boot disk after install marktaff Linux - Software 4 08-24-2001 05:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:02 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration