LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-21-2007, 12:31 AM   #1
hocheetiong
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Penang , Malaysia.
Distribution: red hat linux
Posts: 133

Rep: Reputation: 15
Smile why rhel4 samba "user security" setting diffrence with rhel5?


hi, i already finish configure rhel4 samba server, this rhel4 samba server i using the samba GUI tool to configure, than i configure this server global setting "basic authentication options" as a "user" not share,server and domain. I already add the samba user to this rhel4 samba server.ok than i use my winxp system to connect to this rhel4 samba server, example in address bar: \\mysambaserver\samba . than prompt out the box to ask me to enter the user name and password, ok it is working, but when i using same method to apply to my new rhel5 samba server than problem is when i enter \\mysambaserver\samba . than prompt out the box to ask me to enter the user name and password,but this time the place to enter the "username" is blank(cannot lets me keyin) just only have a password to keyin, but cannot use because i cannot enter the user name. After i try many time, than i directly copy configure file from rhel4 to rhel5, but still same?? why rhel4 ok, and rhel5 not ok?


*on winxp client side connect to rhel4 samba server "user authentication" i can enter "username"and"password", But in rhel5 i cannot enter "username"but can enter "password",so i cannot login to samba server.*

Thank you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba --> nobody run "add user script = /usr/sbin/useradd ....." ??!! Unconfigured Fedora 1 02-23-2006 04:54 AM
Help in setting up TWiki... removing user "nobody" tuxfood Linux - Software 2 08-17-2005 12:28 AM
Mandrake 10: Issues with "higher" security setting and web server maverick106 Mandriva 6 04-26-2004 10:39 AM
new user - MDK 10 installer freezing (btwn lic. agreement and "security" step) undertow Mandriva 2 03-24-2004 07:42 PM
Samba security "permissions" in DOMAIN mode tisource Linux - Networking 3 05-09-2002 09:41 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 07:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration