LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-17-2005, 02:41 PM   #16
CiscoNinja
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: VA,USA
Distribution: Freespire
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15

Hey guys!
i have College Linux and i am having trouble with my eth0 and wireless card. I mean i kannt go online. I have a DWL-650 wireless adapter. But i think college linux doesnt even recognize it! help me here.....
 
Old 09-17-2005, 04:12 PM   #17
CiscoNinja
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: VA,USA
Distribution: Freespire
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hello again,
please guys....help me out here. I have DWL-650 wireless adapter for my laptop and im running College Linux on it. But the problem is that it doesnt work! The Act light on the pcmcia card doesnt litup. Is it b/c College Linux doesnt recognize it or i need to download a driver for it....Iunno.Need help here.....
 
Old 09-17-2005, 04:42 PM   #18
CiscoNinja
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: VA,USA
Distribution: Freespire
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Guys this is my third post of the day WITH the same Problem.....
I have a college linux istalled on my laptop. and im using DWL-650 pcmcia network card. but it doesnot work. when i browse the web nothing opens. i kannt surf the net! the act light on the card isnt litUP. Does it means that i dont have the driver or what???
Also my eth0 isnt working too. it also gives me the same damn problem. when i hook the cable into the ethernet port and try to browse the web nothing opens...kant surf the net! WHY?????
 
Old 09-17-2005, 07:02 PM   #19
CiscoNinja
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: VA,USA
Distribution: Freespire
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Finally i got my eth0 working by using modprobe eth0 at the CLI. But i dont know how to set my D-Link DWL-650 pcmcia card working on my laptop which is running College Linux. Please someone help me here...........please.............
 
Old 09-17-2005, 07:17 PM   #20
xpression
Member
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Mandrake 10.2
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
im no one important for giving you sugestions cos im new aswell, just some imput!

if the device you are talking about is a card of some type then you do need a linux driver, the windows drivers that come packed with products (ie ethernet cards modems) dont work with linux!
you may need to search for the linux equivalent driver for that product at the makers webpage or searching google with the card name and the words linux + driver
 
Old 09-17-2005, 07:18 PM   #21
recursv
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Cork, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
I really would like to help but i have no experience in getting wireless cards working. Give me a little time (i'm just back home) to do a little research. Firstly however, what kernel version are you running? can you do a "lsdev" and if so, is the wireless card picked up as a device? Do you know what chip set the card is running on? I plan to look that up but if you already know it will save me a little time.
 
Old 09-17-2005, 07:33 PM   #22
recursv
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Cork, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
To be truthfull, i did very little research on this one. Try reading this link and tell me how it turns out. seems to be dead simple and should work regardless of the distro or card.

http://www.linuxquestions.org/questi...icle&artid=405

hope this helps. please do reply with how you get on. thanks
 
Old 09-17-2005, 07:40 PM   #23
recursv
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Cork, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
As an after thought, a comment which i feel is left out of the tutorial,...

You might not have the wireless tools installed. It should be easy to tell. as root type 'iwconfig'. if that works, continue with the tutorial. if not, get them from here

http://www.hpl.hp.com/personal/Jean_...nux/Tools.html

You shouldn't have to read that page, just grab the latest version and install it using the instructions given. then back to the tutorial.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux at college... alpha2zero Linux - Enterprise 8 12-26-2005 06:43 PM
College Linux? Occulum Linux - Software 7 08-09-2005 01:42 PM
college Linux drco Linux - Newbie 1 12-23-2004 04:00 AM
Anyone using College Linux...I need help!! 68 Stepside Linux - Newbie 1 10-17-2003 02:31 AM
College Linux ? TuxToaster Linux - Distributions 1 06-01-2003 06:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration