LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Why cannot i boot win98 with it selected in lilo menu (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/why-cannot-i-boot-win98-with-it-selected-in-lilo-menu-10413/)

whepin 12-20-2001 07:37 AM

Why cannot i boot win98 with it selected in lilo menu
 
this is my lilo.conf:
********(NOTE:THIS IS ABOUT LINUX,I THINK IT IS NO WRONG,FOR I CAN GO INTO LINUX)


other = /dev/hda1
label="win98"
table=/dev/hda
THANKS

theFuzzyOne 12-20-2001 08:34 AM

lilo
 
it would help to have more information... can you post your full lilo.conf and drive map ( run ' df -hT ' or something)?

theFuzzyOne 12-20-2001 08:35 AM

run lilo?
 
did you run lilo after modifying lilo.conf?

neo77777 12-20-2001 05:04 PM

Ok man this is my lilo.conf

boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
vga=normal
default=linux
keytable=/boot/us.klt
lba32
prompt
timeout=50
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz
label=linux
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append=" devfs=mount hdd=ide-scsi quiet"
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label=linux-nonfb
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append=" devfs=mount hdd=ide-scsi"
read-only
image=/boot/vmlinuz
label=failsafe
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append=" devfs=mount hdd=ide-scsi failsafe"
read-only
image=/boot/vmlinuz-2.2secure
label=linux-2.2
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd-2.2secure.img
append=" devfs=mount hdd=ide-scsi"
vga=788
read-only
other=/dev/hda1
label=windows
table=/dev/hda
other=/dev/hdb1
label=windows2
table=/dev/hdb
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
other=/dev/fd0
label=floppy
unsafe

trickykid 12-20-2001 05:10 PM

Re: run lilo?
 
Quote:

Originally posted by theFuzzyOne
did you run lilo after modifying lilo.conf?
once you make changes to lilo.. you have to run it to make those changes with usually command like this:

/sbin/lilo

whepin 12-20-2001 06:22 PM

Yes,i have run lilo,but it says :error
 
When i select win98 in the menu,the picture of win98 flashed for some seconds,and then the screen became balck,it said:please try the interprter of command(e.g.c:\windows\command.com), and also prompted c>;but even if i input the command s,it does not do anything.How should i do?

whepin 12-20-2001 06:39 PM

This is my lilo.conf
 
boot="/dev/hda2"
map=/boot/map
install =/boot/boot.b
timeout="50"
message=/boot/message
linear
default=linux
prompt

image="/boot/vmlinuz-2.4.2-2
label="linux"
read-only
root="/dev/ha2"

other=/dev/hda1
label="win98"
table=/dev/hda

taz.devil 12-20-2001 06:55 PM

Re: Yes,i have run lilo,but it says :error
 
Quote:

Originally posted by whepin
When i select win98 in the menu,the picture of win98 flashed for some seconds,and then the screen became balck,it said:please try the interprter of command(e.g.c:\windows\command.com), and also prompted c>;but even if i input the command s,it does not do anything.How should i do?
Itsounds less like a lilo problem and more like a windows boot problem since it gives you a prompt but no action.

trickykid 12-20-2001 06:59 PM

Re: Re: Yes,i have run lilo,but it says :error
 
Quote:

Originally posted by taz.devil


Itsounds less like a lilo problem and more like a windows boot problem since it gives you a prompt but no action.

try booting with a windows rescue disk.. it doesn't sound like lilo like taz stated.. its a windows thing.

whepin 12-20-2001 10:01 PM

But i can boot win98 with BOOTMAGIC
 
So what is wrong with win98?
Thanks.
Merry Christmas


All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.