LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-11-2005, 10:41 PM   #1
death_au
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Australia
Distribution: Debian - Installed from KNOPPIX CD
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Unhappy Why can't I play movies?


I've recently formatted my system and installed Fedora Core 3 (I used to run FC1) I also installed xine from rpms I had downloaded previously. But when I try to run a video through xine (of any type) I get the audio, but the video window remains blue. I get no video at all!
I can't see what is wrong, It all worked perfectly fine in FC1. Can anyone give me any hints as to what may be wrong?
 
Old 07-11-2005, 10:51 PM   #2
mrcheeks
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: far enough
Distribution: OS X 10.6.7
Posts: 1,690

Rep: Reputation: 51
did you install codecs from mplayer.com or from a package called w32codecs or win32-codecs? it might be the only thing you're missing.
 
Old 07-11-2005, 10:53 PM   #3
tuxrules
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Chicago
Distribution: Slackware64 -current
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 56
extremely hard to figure our from your verbose post. Can you try starting xine from command line and see if it gives any errors. Did you install xine via rpm or YUM? Try installing Xine via yum.
 
Old 07-11-2005, 11:02 PM   #4
death_au
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Australia
Distribution: Debian - Installed from KNOPPIX CD
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
My laptop doesn't have an internet connection, and thus I install everything via rpm.
I'll try getting the win32 codecs and see if that helps. I'll also try running from the command line and see if I get errors. Thanks.
 
Old 07-15-2005, 12:24 AM   #5
death_au
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Australia
Distribution: Debian - Installed from KNOPPIX CD
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I installed the win32 codecs, but it didn't help. And there are no error messages on the command line. When I play a movie, it seems to play fine, except there is no video just a blue window. Audio still works fine, though.
 
Old 07-15-2005, 02:18 AM   #6
detpenguin
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: lost in the midwest...
Distribution: Slackware
Posts: 1,091

Rep: Reputation: 45
you have to add this line to your xorg.conf file, under the "devices" section:

Option "XaaNoOffscreenPixmaps"

that replaces the blue screen with the actual video....you can find more information on it at the xine website, under documentation.

Last edited by detpenguin; 07-15-2005 at 02:20 AM.
 
Old 07-17-2005, 07:52 AM   #7
death_au
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Australia
Distribution: Debian - Installed from KNOPPIX CD
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I don't seem to have a xine.conf
Is there anywhere I can get a smaple one to put in place?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant play movies shashank Linux - Software 4 04-17-2005 05:52 AM
Totem cant play movies? Kyl3 Mandriva 6 09-01-2004 04:49 PM
unable to play movies Sreejesh Linux - Hardware 2 09-01-2004 09:38 AM
Can't play DVD movies anymore ghaefb Linux - Hardware 4 08-16-2004 03:43 AM
how to play movies on slackware 9.0 ?? cleanek Slackware 5 10-19-2003 08:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration