LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2008, 05:54 AM   #1
errorsunknownp
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Nepal
Distribution: Slackware
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
What Happened To My Linux? Help!!


I was using RedHat 9. Many people commented it as obsolet. So I brought
CDs of Red Hat Enterprise Edition 5.
I was trying to install it in graphical mod.
But automatically it started in text mod, cause my ram was not supporting
the graphical mod.
Now after the installation process is completed, it is running in command
mod. I'm getting headache.
Is it because my RAM is not supporting graphical mod or i ve to
do some configuration setting.

It is a big trouble for me to use my computer without mouse. Help me
 
Old 12-16-2008, 06:00 AM   #2
jay73
LQ Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 130Reputation: 130
It seems to me your are using the wrong runlevel. See the first part of this page:
http://www.mjmwired.net/resources/mj...-services.html
 
Old 12-16-2008, 06:03 AM   #3
suyashjain
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Location: Bangalore
Posts: 4

Rep: Reputation: 1
It seems that your display is not support by RHEL5.I don't feel it is because of RAM
 
Old 12-16-2008, 08:16 AM   #4
errorsunknownp
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Nepal
Distribution: Slackware
Posts: 61

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Post Red Hat Enterprise 5 problem.

I was using Red Hat 9. I thought of using Red Hat Enterprise edition.
So I installed Red Hat Enterprise 5.
I was using Red Hat 9 in graphical mod. But RHEL 5 is not running in graphical mod.
It is asking for localhost login.
In Red Hat 9 it used to ask but after 3 4 sec graphical mod was asscessable.
But RHEL 5 doesn't.

After logging in as root. I typed:
/sbin/runlevel
It says that runlevel is 3.

Why I am facing this problem?

Is it because i installed RHEL 5, in Text mode because my RAM was unable to support graphical mod for installation?
Or my graphics card is not supporting RHEL 5?
 
Old 12-16-2008, 08:29 AM   #5
farslayer
LQ Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: Willoughby, Ohio
Distribution: linuxdebian
Posts: 7,232
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 190Reputation: 190
Why not post your machine specs and info so we can make a better educated guess as to the issue ?

CPU / RAM in machine

output of lspci

echo $RUNLEVEL

cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
 
Old 12-16-2008, 08:31 AM   #6
farslayer
LQ Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: Willoughby, Ohio
Distribution: linuxdebian
Posts: 7,232
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 190Reputation: 190
Duplicate post with different information...

Please merge with other thread..

http://www.linuxquestions.org/questi...x-help-690914/
 
Old 12-16-2008, 08:43 AM   #7
sycamorex
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: London
Distribution: Slackware64-current
Posts: 5,811
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191Reputation: 1191
Are you sure you've installed Gnome or any other GUI?
Runlevel 5 is the one which runs X11. To enable booting into runlevel 5, you can modify the file /etc/inittab:
Quote:
id:5:initdefault:
First try to establish what you've installed. Run:
Quote:
yum grouplist
It'll list available/installed groups (X Window System, Gnome, Kde, etc)
 
Old 12-16-2008, 09:27 AM   #8
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Arch/XFCE
Posts: 17,802

Rep: Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738Reputation: 738
Please post your thread in only one forum. Posting a single thread in the most relevant forum will make it easier for members to help you and will keep the discussion in one place.

threads merged...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What happened to my Linux kernel? TristanDee Debian 16 10-13-2008 12:09 AM
What happened to bt878 in Linux 2.6.22? Crushing Belial Slackware 10 07-13-2007 12:22 AM
What happened to linux.org Garda General 3 07-25-2006 05:03 AM
What happened to HP Linux Laptops? slacky Linux - Laptop and Netbook 14 04-12-2005 07:58 PM
What happened to Linux? Darin Slackware 8 01-26-2003 03:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:45 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration