LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-26-2009, 04:30 AM   #1
niaz_ph
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2009
Posts: 27

Rep: Reputation: 0
webserver is not working..


Hi,

i am new in linux. i use redhat enterprise 5.0. i configured /etc/httpd/conf/httpd.conf. In this configuration file i made changes on last seven lines. changes are..

<VirtualHost adnan.example.com>
ServerAdmin webmaster@adnan.example.com
DocumentRoot /var/www/html #i've made index.html in html folder
ServerName adnan.example.com
ErrorLog logs/adnan.example.com-error_log
TransferLog logs/adnan.example.com-access_log
</VirtualHost>


but when i open firefox and type "adnan.example.com" , it gives no reply. but when i type 127.0.0.1, it shows the index.html . what wrong i've made in the configuration file ?? please give me a solution. it stops my further activity on redhat.
 
Old 12-26-2009, 04:38 AM   #2
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
Do you have a DNS entry for
adnan.example.com ?
 
Old 12-26-2009, 10:38 AM   #3
niaz_ph
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2009
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks repo... i didn't make any change to /etc/hosts....should i change it...?? or what should i do the next..?? sorry for such questions but i am helpless ....thanks
 
Old 12-26-2009, 10:43 AM   #4
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
You can add
Code:
<ip server> adnan.example.com
to /etc/hosts
 
Old 12-27-2009, 03:24 AM   #5
niaz_ph
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2009
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks repo for ur nice cooperation. it worked finally.. i like to know should i need to change any other file for better performance...?? waiting for reply.....thanx....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accessing an Internal Webserver from my Public Webserver rtoney5 Linux - Server 1 12-18-2009 06:41 PM
Example Servlets not working with Mod_JK, Apache2 Webserver& Tomcat6's Web Container rtoney5 Linux - Software 13 01-14-2009 07:19 AM
Wow, I think I just got my first webserver working! colinstu General 39 09-10-2006 11:14 PM
webserver not working peguin Linux - Software 9 05-16-2006 02:56 AM
Can't see WebServer from outside... Can see WebServer locally as http://localhost friddick Linux - Networking 13 08-19-2003 07:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration