LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-31-2003, 11:10 AM   #1
greendemon
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Reading, UK
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
vsFTPd problem


Can anyone help?

I have setup vsFTPd on my RH9 box and all is fine on my local network. I can ftp from another machine to the server and all is fine.

However, when I try to connect in from another machine on the internet, it refuses my connection.

I'm very confident that it's not a firewall issue as I've allowed the server to be seen completely by the outside world and I'm not blocking port 21. remotely SSH'ing to the machine works from the outside world too, if that's any indication that the firewall is not blocking anything.

If anyone can offer any idea it would be much appreciated!

Cheers.
 
Old 10-31-2003, 12:06 PM   #2
LogicG8
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Distribution: Gentoo Unstable (what a misnomer)
Posts: 380

Rep: Reputation: 30
can you post the output of:
ps aux

and

nmap your.ip.address
 
Old 10-31-2003, 12:45 PM   #3
greendemon
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Reading, UK
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND
root 1 0.0 0.0 1376 480 ? S 08:01 0:04 init
root 2 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [migration/0]
root 3 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [migration/1]
root 4 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [keventd]
root 5 0.0 0.0 0 0 ? SWN 08:01 0:00 [ksoftirqd_CPU0]
root 6 0.0 0.0 0 0 ? SWN 08:01 0:00 [ksoftirqd_CPU1]
root 11 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [bdflush]
root 7 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [kswapd]
root 8 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [kscand/DMA]
root 9 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:02 [kscand/Normal]
root 10 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:03 [kscand/HighMem]
root 12 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [kupdated]
root 13 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [mdrecoveryd]
root 19 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [scsi_eh_0]
root 20 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:01 0:00 [scsi_eh_1]
root 26 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:02 0:00 [kjournald]
root 83 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:02 0:00 [khubd]
root 1171 0.0 0.0 0 0 ? SW 08:02 0:00 [kjournald]
root 1484 0.0 0.0 1440 580 ? S 08:02 0:00 syslogd -m 0
root 1488 0.0 0.0 1368 428 ? S 08:02 0:00 klogd -x
rpc 1506 0.0 0.0 1548 548 ? S 08:02 0:00 [portmap]
rpcuser 1525 0.0 0.0 1528 688 ? S 08:02 0:00 [rpc.statd]
root 1621 0.0 0.0 3504 1500 ? S 08:02 0:00 /usr/sbin/sshd
root 1635 0.0 0.0 1592 460 ? S 08:02 0:00 /usr/sbin/vsftpd
root 1657 0.0 0.1 5916 2528 ? S 08:02 0:00 [sendmail]
smmsp 1666 0.0 0.1 5716 2264 ? S 08:02 0:00 [sendmail]
root 1676 0.0 0.0 1408 440 ? S 08:02 0:00 gpm -t ps/2 -m /d
root 1685 0.0 0.0 1420 572 ? S 08:02 0:00 crond
daemon 1703 0.0 0.0 1412 532 ? S 08:02 0:00 [atd]
root 1712 0.0 0.0 1348 396 tty2 S 08:02 0:00 /sbin/mingetty tt
root 1713 0.0 0.0 1348 396 tty3 S 08:02 0:00 /sbin/mingetty tt
root 1714 0.0 0.0 1348 396 tty4 S 08:02 0:00 /sbin/mingetty tt
root 1715 0.0 0.0 1348 396 tty5 S 08:02 0:00 /sbin/mingetty tt
root 1716 0.0 0.0 1348 396 tty6 S 08:02 0:00 /sbin/mingetty tt
root 2175 0.0 0.0 1352 400 tty1 S 11:30 0:00 /sbin/mingetty tt
root 2335 0.3 0.0 6780 2036 ? S 17:42 0:00 /usr/sbin/sshd
root 2337 1.6 0.0 4296 1364 pts/0 S 17:42 0:00 -bash
root 2377 0.0 0.0 2620 668 pts/0 R 17:42 0:00 ps aux

When I issue the nmap command I get "command not found"

Thnaks for your help.
 
Old 10-31-2003, 04:26 PM   #4
greendemon
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Reading, UK
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Smile

Hey forget it, I just upgraded the firmware on my router and all is ok now!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vsftpd settingd and VSFTPD DEAD BUT SUBSYS LOCKED pc_copat Linux - Newbie 15 11-05-2009 11:31 PM
vsftpd.conf/chroot/vsftpd.chroot_list issue Jerman Linux - Security 2 06-01-2007 08:24 PM
Yet ANOTHER vsftpd problem munkies Linux - Software 4 08-01-2005 07:29 PM
VSFTPD with 500 oops :vsftpd: missing argv[0] mole_13 Linux - Newbie 0 05-04-2005 02:05 AM
vsftpd problem Davidfe Linux - Software 4 02-16-2004 11:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration