LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-30-2004, 10:21 AM   #1
matttail
Member
 
Registered: Jan 2004
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
virtual hosts and excuting CGI


Hi,
I basically new to Linux. Running Red Hat 9, on a laptop.
What I want to accomplish in the end is having a littel server inside my laptop. I do a lot of website design and work with Movable type, and I like like to edit and test the stuff on my computer with out up-loading to a remote server.

I know that I have apache insatlled and runnign, the httpd, and some databases launching during boot. I've also put some files under var/html/www/ so that I can access my site at http : // localhost/ but when I try and run a cgi script such as mt.cgi I just get the text file read-out. I don't want to actually set up my system as a sever that others on the internet can access, it's just for me on the computer runnign redhat. So, if someone could point me in the right direction for what I need to do next, and maybe some documentation? that would be really great.

Thanks so much you'all
 
Old 08-30-2004, 10:33 AM   #2
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 58
You need to specify "ExecCGI" as an option in the <Directory> entries where you want to be able to execute CGI programs. The documentation at the Apache website is very helpful. You can also Google for example configurations.

In addition to this, the CGI programs must of course be executable by the user that Apache runs as.


Håkan
 
Old 08-30-2004, 11:04 AM   #3
matttail
Member
 
Registered: Jan 2004
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have the execCGI set for the directory that it's in. The files belong to root, which is what I am log in as in X
I have also restarted the httpd service to make sure chnages have taken effect... no change Any ideas?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cgi under virtual hosts vbsaltydog Red Hat 4 11-28-2005 10:16 PM
vqadmin help please (cgi and virtual hosts) nixinbarrie Linux - Software 1 07-18-2005 10:26 PM
Problem excuting cgi script in OpenBSD gani *BSD 3 05-26-2005 07:40 AM
CGI-BINS for virtual hosts in apache? Trixer Linux - Software 0 06-13-2003 10:15 PM
Question on virtual hosts and CGI-BIN directory cgchris99 Linux - General 9 10-11-2002 12:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration