LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-25-2006, 10:43 AM   #1
Tsilatipac
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Video settings for plasma TV??


I am installing SuSe 10.1 32bit on my HTPC. I have completed the network install and am setting up the hardware. I am trying to find video settings that will work with our Toshiba 50HP16 plasma TV. There doesn't seem to be a match in the monitor list so I went to the tv manual. The following resolutions should be good for the tv:

Toshiba 50HP16 plasma TV
nVidia 7600GS video card
15pin D-sub cable

Per the Toshiba manual I have WXGA and WVGA set to on. Have tried multiple combinations of off and on.

Resolutions that should be good per the Toshiba manual:
VGA 640x480 60Hz
WVGA 848x480 60Hz
SVGA 800x600 60Hz
XGA 1024x768 60Hz
WXGA 1024x768 60Hz
WXGA 1280x720 60Hz
WXGA 1280x768 60Hz
WXGA 1360x768 60Hz

I believe that I am using 1280x768 on XP MCE.

Any help is greatly appreciated. I am stuck at the Hardware configuration screen and don't want to step past here without settings that work. I have tried multiple bit detpths from 8-bit through 24 bit. I'm not sure what the aspect and transverse should be but I tried a few combinations of those as well.

Any help is GREATLY appreciated. Thanks.

Carl
 
Old 11-25-2006, 07:23 PM   #2
Tsilatipac
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Rantings of a madman.

This is SO Freaking frustrating!!! I did a network install using the Toshiba HDTV as the monitor. During the install the the TV is working fine as the monitor so I know the stupid thing will work. When I get to the hardware configuration screen I can't get any of the settings to test out okay. Okay, so I figure I'll finish it, boot to failsafe and figure it out from the console. NO GO. I can't even get a failsafe boot to console!!!

FINE disconnect the stupid think move it to the office and hook it up to the LCD monitor (wall mounted not easy to move). Won't boot. Reboot to failsafe. Run sax2 and everything is fine. change grub to default boot to Windows and put it back in the family room.

WHY CAN'T I GET THE STUPID MACHINE TO DISPLAY ON THE PLASMA?!! It works on install, it works under windows....

I very nearly launched the 30lb HTPC through the plasma. It is a good thing I'm afraid of my wife.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Plasma: The Next-Generation KDE Environment LXer Syndicated Linux News 0 09-18-2006 09:54 AM
Can't get plasma recognized HKGringo Linux - Laptop and Netbook 4 09-19-2005 04:50 AM
Test video settings Haiyadragon Linux - Newbie 2 06-24-2005 01:56 PM
video settings ouzo Suse/Novell 2 03-05-2005 11:50 PM
cannot adjust video settings AT ALL MadSkillzMan Mandriva 1 07-21-2004 12:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration