LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-26-2004, 07:08 PM   #1
rip
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Ohio
Distribution: PCLinuxOS
Posts: 97

Rep: Reputation: 15
video problems loading knoppix and other live cd's


I acquired an older home-built PC from a friend. The Mobo is a DFI K6BV3+/66 with an AMD K6-2/500. 196mb ram. Whenever I try to load a live cd (Knoppix, Suse Live, Slax, Slackware Live) I get the normat startup screen (ie, where I type 'knoppix lang=us', etc). Then when it starts loading, the screen gets all scrambled. In Knoppix, the small Tux logo, which should be in the upper left corner, is spread all the way across the screen in little lines/pieces. The text messages are also smeared across the screen.

Slax did the same, but it got past this. I could see where KDE started. But the wallpaper was 'doubled'. The image which should be in the center of the wallpaper appears twice on the screen.

I tried 2 different vidcards (one agp, one pci) with the same results. I also tried telling knoppix different screen resolutions, refresh rates. I cleared the BIOS and set to default settings.

I have never seen these symptoms, and I have used these live distros on PC's as old as Pentium 166's with no trouble at all. Anyone ever seen this?
 
Old 02-26-2004, 09:09 PM   #2
RockmanExe
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Mandriva, Slackware
Posts: 265

Rep: Reputation: 30
yes! it was a faulty memory module in my case, when i was running suse-live cd
 
Old 02-26-2004, 09:41 PM   #3
rip
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Ohio
Distribution: PCLinuxOS
Posts: 97

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Maybe that's my problem. About an hour ago I booted with SystemRescue cd and started memtest. I will check it in the morning. We shall see...
 
Old 02-27-2004, 08:33 AM   #4
rip
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Ohio
Distribution: PCLinuxOS
Posts: 97

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well, no errors in memtest. It was on it's 14th pass when I got up today.

Also, I have googled for Linux problems with the AMD k6 cpus, and I found lots of sites that state that these are pretty solid.

Maybe there is an issue with the motherboard/chipset. I have never used a DFI board.

Back to the search for answers...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How much do you pay for CD's where you live? ctkroeker General 1 06-28-2005 01:59 AM
Loading modules in Live Knoppix Linux Budman21901 Linux - Newbie 1 01-03-2005 08:11 AM
problems loading knoppix ncguy Linux - Software 2 09-16-2004 08:08 PM
Double Trouble: Music cd's not loading and video device problems. ObLiViOuS1886 Slackware - Installation 10 05-10-2004 10:51 PM
knoppix loading problems rrfish72 Linux - General 3 01-03-2003 08:56 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration