LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-05-2003, 03:17 PM   #1
mrmagic9799
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Video problems


:newbie: You guys must excuse me i just installed a new distro of Mandrake9.0 and when it boots i get the following message PCI device collision error. The video is distorted...It seems as if some of the vertical lines are missing although, everything boots fine its just the video. Can someone please help....Linux NEWBIE
 
Old 01-05-2003, 04:55 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
Could you write which card you're using? After boot, press ctrl+alt+F1. It will bring you to a text console. Type your login name and password (the ones you entered during installation). The console should be OK. You can try to play with it. It's important to have working console, because you can fix the problem with video. But to do this, we should know which video card you have.
 
Old 01-05-2003, 06:40 PM   #3
mrmagic9799
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
the graphics card i have is an ATI Radeon 7500 32mb ddr.. Its on my laptop which is a compaq presario 2800.
 
Old 01-07-2003, 04:27 PM   #4
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
You may try with this one: http://www.bebits.com/app/2938
 
Old 02-21-2003, 09:47 AM   #5
zei
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
compaq presario 2818

I have a compaq presario 2818 and I have the same problems and also with a mandrake 9.0 and also I have no rights to access as user to the cdrom and the disckette...
Is there sombody that can help?
Thank you...!
 
Old 02-21-2003, 04:46 PM   #6
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
zei, which security level do you have?
 
Old 02-24-2003, 05:01 AM   #7
zei
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I don't know...
 
Old 02-24-2003, 06:55 AM   #8
crashmeister
Senior Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: t2 - trying to anyway
Posts: 2,541

Rep: Reputation: 47
Did you tell it during the install to setup 3d acceleration?If you did try w/o it.All I got was a black screen when I tried that.
 
Old 02-24-2003, 03:21 PM   #9
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
The security level can be found in Mandrake Control Center. I can't tell you where exactly, because I don't have a copy to ceck...
 
Old 03-03-2003, 10:53 AM   #10
zei
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Hi, now after the weekend and some help I arrive to see cdrom and
diskette without problem and also the touchpad as ps2... the graphic is
ok with vesa, but certains games in the section play of mandrake hung
because of the not accelaleration of vesa...
So:
if you use mandrake if fstab to see the cdrom and the diskette you do
not have to use sueprmount (it's only in mandrake) but mount , as
normally is used as in red hat... I think there aren't the drivers
for the supermount able to change from cdrom to diskette directly as for
windows xp... On th contrary if you use simply mount you the cdrom, you
umount, you change and you put the diskette at the place of cdrom and
you see it without problem...
In my fstab:
/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,user,defaults
/dev/scd0 /mnt/cdrom iso9660 noauto,user,defaults,ro

For the error at the beginning of the boot:
PCIevice 00:1f.1 not available because of resource collision
there is always at the beginning of my boot...
I looked in the configuration center of mandrake at the voice
iformations and you see in the section memory that the famous 00:1f.1
correspond to an ide interface...
So as ghost said is correpsonding to a part of memory...
So I think that is this kind of laptop maybe the cdrom and th diskette
have the same interrupt so linux says that at the beginning because it
doesn't know that cdrom and diskette are interchangeable and it has no
drivers for this..
After this I haven't revealed no problem apart the ati...

I'll do some more check, I will tell you...!
Let me know you too, thank you...
Bye to the next...!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video problems tehaflz Linux - Hardware 2 10-19-2005 10:43 PM
video problems 0perat0r Linux - Newbie 4 09-13-2004 04:49 PM
problems with s-video pecas Linux - General 0 07-03-2003 03:58 PM
video problems? sephiroth111 Linux - Hardware 0 02-01-2003 03:47 PM
problems with video murshed Linux - General 1 05-03-2002 04:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration