LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-27-2009, 02:21 PM   #1
alamgir
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Video Problem In Ubuntu


I am using Ubuntu 9.04 on ATI Radeon HD 2400 Pro Graphics Card.
For getting optimal performance and enable compize-desktop settings yesterday I downloaded and installed latest driver for linux from ATI web page. After Installing driver I activated my driver from Administration-Driver option.
After activation I reboot the system.

But now when I am trying to watch full screen video the system hangs or the screen gets black
and the playback of the video is also not smooth in small screen.

What is the solution?
Please help me
 
Old 06-27-2009, 02:44 PM   #2
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
Have you checked the /var/log/Xorg.0.log to see if there are any errors? They'll be indicated with "EE" in brackets (EE).
cheers,
jdk
 
Old 06-27-2009, 03:19 PM   #3
alamgir
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by jdkaye View Post
Have you checked the /var/log/Xorg.0.log to see if there are any errors? They'll be indicated with "EE" in brackets (EE).
cheers,
jdk

I am now giving you the partial log,


X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux murshed-desktop 2.6.28-11-generic #42-Ubuntu SMP Fri Apr 17 01:57:59 UTC 2009 i686
Build Date: 09 April 2009 02:10:02AM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu14 (buildd@rothera.buildd)
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jun 28 02:04:14 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "aticonfig Layout"
(**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
(**) | |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
(**) | |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
(**) Option "Xinerama" "off"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
/usr/share/fonts/X11/misc,
/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/Type1,
/usr/share/fonts/X11/100dpi,
/usr/share/fonts/X11/75dpi,
/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"

for your information I find two Xorg.0.log file one is Xorg.0.log and other is Xorg.0.log old
 
Old 06-27-2009, 04:08 PM   #4
Samotnik
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Belarus
Distribution: Debian GNU/Linux testing/unstable
Posts: 471

Rep: Reputation: 40
What output device is used by your player? Try to use another one.
 
  


Reply

Tags
video


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with mplayer slow video/audio on some videos on Ubuntu HGeneAnthony Linux - General 3 02-13-2008 02:00 PM
have a problem on ubuntu when i try to hear music it frezes an same for wath video` gundumfx Ubuntu 0 07-28-2007 10:13 PM
Video Problem with Evga GeForce FX5500 in ubuntu 6.01 inspiron_Droid Linux - Newbie 1 04-10-2007 01:30 PM
Ubuntu video problem Jim42 Linux - Hardware 1 10-21-2006 08:44 PM
Video Playing Problem in Ubuntu pwo Debian 2 10-08-2004 09:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:57 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration