LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-06-2003, 01:57 PM   #1
KptnKrill
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: US, MA
Distribution: Nandu-0.ab, Arch 0.7.2
Posts: 229

Rep: Reputation: 30
Cool UT2003 Problem


Install went perfect. But the game just won't run. I've heard that under linux ut2003 requires that you have an nvidia video card. Other sources say that you only need the nvidia driver. I can't find anything at the official website. Can someone please clarify this mess for me. Thanks.
 
Old 07-06-2003, 02:26 PM   #2
snu
Member
 
Registered: May 2003
Location: NRW
Distribution: FreeBSD
Posts: 64

Rep: Reputation: 15
I don t know where the problem exactly is, but if you have an nvidia compatible grafik card there should be no problem. However you need the nvidia driver from www.nvidia.com

Did you try as root, i had once the problem, that he didn t start because i hab no permission to the drivers. and if that s the case add yout user to the group video or something like that
 
Old 07-06-2003, 03:58 PM   #3
KptnKrill
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: US, MA
Distribution: Nandu-0.ab, Arch 0.7.2
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I'm sporting an Intel 845 Graphics Card and I'm not sure if itś nvidia compatible. How do you tell? Does it say somewhere. I can't seem to find a video card compatiblity list.

Last edited by KptnKrill; 07-06-2003 at 04:03 PM.
 
Old 07-06-2003, 04:16 PM   #4
contrasutra
LQ Guru
 
Registered: Mar 2003
Location: New Jersey
Distribution: Arch Linux
Posts: 1,445

Rep: Reputation: 46
Why dont you tell us THE PROBLEM. "it doesnt work" doesnt help us.

When you type "ut2003" as a user and root, does an error come up? If so, what is it? Does the game actually start?
 
Old 07-06-2003, 04:46 PM   #5
KptnKrill
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: US, MA
Distribution: Nandu-0.ab, Arch 0.7.2
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
run as root
Splash screen appears.
Splash screen disappears
In the console message

Code:
Xlib:  extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
OpenGL renderer relies on DXTC/S3TC support.

History:

Exiting due to error
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Run as user
Splash screen appears.
Splash screen disappears
In the console message

Code:
Xlib:  extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
OpenGL renderer relies on DXTC/S3TC support.

History:

Exiting due to error
Screen flashes black for apprx. 1 sec.
 
Old 07-06-2003, 05:31 PM   #6
bax
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: NoVA
Distribution: Ubuntu, Solaris, OpenBSD
Posts: 492

Rep: Reputation: 30
Find out if you have 3d aceleration enabled. You don't need a nVidia card for UT. Play some TuxRacer and see if it plays well to check your 3d

Last edited by bax; 07-06-2003 at 05:35 PM.
 
Old 07-06-2003, 05:33 PM   #7
KptnKrill
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: US, MA
Distribution: Nandu-0.ab, Arch 0.7.2
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Tuxracer works perfectly. Now what?
 
Old 07-06-2003, 05:37 PM   #8
bax
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: NoVA
Distribution: Ubuntu, Solaris, OpenBSD
Posts: 492

Rep: Reputation: 30
Try sarching UT203 forums like this one
 
Old 07-06-2003, 05:56 PM   #9
KptnKrill
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: US, MA
Distribution: Nandu-0.ab, Arch 0.7.2
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Ah! great. this is just what I was looking for thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd UT2003 problem yarjar Linux - Games 2 05-22-2005 02:04 PM
ut2003 weird problem jan_bosjes Linux - Games 6 02-17-2005 08:53 PM
ut2003 glx visual problem tutwabee Linux - Games 5 08-25-2004 07:52 PM
Problem with GLX, ATI9000 and UT2003/4 Sim_one80 Linux - Software 1 06-13-2004 10:39 AM
ut2003 unistall problem a2ps Linux - Software 1 10-19-2003 04:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration