LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-22-2009, 07:04 PM   #1
jauch
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
USP monted do not disappear from Media


Hi!

Sorry for the question here, but I really do not find anything useful (maybe a lack of knowledge to make a good search).

Every time that I plug a USB pendrive (I have two more pen drive more a PMD HP), all works fine.

When I ask the system to unmont the pen,all work right.

Or I was thinking...

The "name" of the pen drive do not "disappear" from the "Media" folder.
So, when I mount again, it's common to the system add a "underscore" to the name.

Now I have my Media folder full of "names"???

I use OpenSuse 11.1 with gnome. The pendrives are used to transport info between linux and windows machines (Windows XP).

Thanks for a "light" on this
 
Old 11-27-2009, 03:46 AM   #2
kaz2100
Senior Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Penguin land, with apple, no gates
Distribution: Debian testing woody(32) sarge etch lenny squeeze(+64) wheezy jessie stretch
Posts: 1,593

Rep: Reputation: 97
Hya,

I do not use gnome, so I only can guess.

Similar situation happened to me, when
1. user (who mounted) has root privilege, or
2. USB drive is left connected at shutdown.

If incorrect, I apologize.

Happy Penguins!
 
1 members found this post helpful.
Old 11-27-2009, 08:00 AM   #3
jauch
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by kaz2100 View Post
Hya,

I do not use gnome, so I only can guess.

Similar situation happened to me, when
1. user (who mounted) has root privilege, or
2. USB drive is left connected at shutdown.

If incorrect, I apologize.

Happy Penguins!
Hello kaz,

The first possibility I think not, because I never use a pendrive in root mode or with root privilege...

But the second yes. I think that sometimes, I shutdown the machine with the USB pen drive or HD still connected...

I removed the directories entries as root and all is fine now.
I'll take more care next time I have a USB device conected

Thanks for the "light"!

Bye!
(And happy penguins to you too!)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Installing ubuntu-system-panel (USP) On Ubuntu 8.10 LXer Syndicated Linux News 0 12-11-2008 05:00 PM
USP pen drive not showing up? robcult731 Slackware 4 03-17-2007 01:50 PM
MP3 player, monted but no access English_Man Mandriva 5 04-04-2006 10:27 AM
USP Parallel port hanging blueCommand Programming 0 12-28-2005 06:02 PM
USP poket flash drive sqn Slackware 4 07-10-2003 08:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration