LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-12-2003, 05:25 PM   #1
jkaiser
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
US Robotics Serial modem problem


I am using a US Robotics 56k v90 Sportster serial modem under Mandrake 9.0. Everytime I try to connect it says "initializing modem", all the lights light up on the modem and it just stays there, saying "initializing modem". I try to enter an intialization string in the kppp terminal but it won't let me type anything in. Is there anyone who could help me with this?
 
Old 04-12-2003, 06:02 PM   #2
DavidPhillips
LQ Guru
 
Registered: Jun 2001
Location: South Alabama
Distribution: Fedora / RedHat / SuSE
Posts: 7,163

Rep: Reputation: 58
There are some switches on the modem. You need to set them correctly.

I can get the settings for you when I get home, but it will be several days. Just try changing a few things. Make sure it's not in dumb mode.
 
Old 04-12-2003, 06:17 PM   #3
rshaw
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Perry, Iowa
Distribution: Mepis , Debian
Posts: 2,692

Rep: Reputation: 45
1,2,4,6,7 are up on mine

1=DTR normal
2=verbal result codes
4=echo offline commands
6=carrier detect normal
7=load NVram defaults

3,5,8 down

3=display result codes
5=auto answer off
8=smart mode


Last edited by rshaw; 04-12-2003 at 06:23 PM.
 
Old 08-04-2003, 09:45 PM   #4
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
Did you get it worked out? I have a courier modem with the same problem.
 
Old 08-05-2003, 10:27 AM   #5
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
Turned out that /dev/modem didn't work, and /dev/ttyS0 did.

But now it just times out when logging into network. What about you?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Robotics 56K Fax Internal Modem (ISA) Problem Snabber Linux - Hardware 3 04-06-2007 10:05 AM
External U.S robotics Modem under Suse problem ahnaqsh Linux - Hardware 12 11-06-2006 03:50 PM
problem installing us robotics isa modem in fedoracore2 faaast_eddie200 Linux - Hardware 0 11-20-2004 06:10 AM
problem with us robotics modem and mdrk10 atzalan Mandriva 3 05-12-2004 07:28 AM
us robotics serial problems jct842 Linux - Hardware 0 10-07-2002 06:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration