LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-15-2009, 04:18 PM   #1
kalyan1985
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 16

Rep: Reputation: 1
unkown error


when i tried to install samba, i got this mock error, i thought to install mock it says not aviable. i have some problem related to yum also.. it never installs anything perfectly and i cant find my add/remove GUI tool also...

I use fedora 10 on vmware 6.5 as guest with host vista basic

[root@localhost Desktop]# rpm -ivh samba*.rpm
1:samba warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
########################################### [100%]
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
[root@localhost Desktop]# yum install mock
livna | 2.4 kB 00:00
rpmfusion-free-updates | 2.8 kB 00:00
rpmfusion-free-updates/primary_db | 297 kB 00:01
rpmfusion-nonfree-updates | 2.8 kB 00:00
rpmfusion-free | 2.7 kB 00:00
freshrpms | 2.0 kB 00:00
rpmfusion-nonfree | 2.7 kB 00:00
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
No package mock available.
Nothing to do
[root@localhost Desktop]#

this is the above error i get when i use rpm.
and also yum i always get some message related to livna, rpmfusion-free etc etc..

Last edited by kalyan1985; 05-15-2009 at 04:42 PM.
 
Old 05-15-2009, 04:44 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
where does it say this is an error? I see "Warning" but no "Error". Why are you installing samba manually? Just install anything that's missing from official sources, i.e. formal repos in yum.
 
Old 05-15-2009, 04:56 PM   #3
kalyan1985
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by acid_kewpie View Post
where does it say this is an error? I see "Warning" but no "Error". Why are you installing samba manually? Just install anything that's missing from official sources, i.e. formal repos in yum.
It means you saying that samba is installed.
but i cant find /etc/smb.conf and not also under system->administration.



kalyan
 
Old 05-15-2009, 04:58 PM   #4
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
I didn't say it was installed, I said that you should just install things via yum if possible, and not go to 3rd parties for rpms.
 
Old 05-15-2009, 05:05 PM   #5
kalyan1985
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 1
well i have updated my yum repositories.. thn installed yumex. with yumex i'm able to install samba etc . but I have not found any solution about add/remove progm. not yet, as yumex is update for intital setup. let see after completion of yumex task about the other problems.


kalyan

Last edited by kalyan1985; 05-15-2009 at 06:31 PM.
 
Old 05-17-2009, 07:45 PM   #6
kalyan1985
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 1
I have update my system with yumex and installed samba. But still I have problem with add/remove programs and software updater in fedora 10, I cant find them.
 
Old 05-18-2009, 03:38 AM   #7
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
what is this "add/remove program" problem??
 
Old 05-19-2009, 09:29 AM   #8
kalyan1985
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by acid_kewpie View Post
what is this "add/remove program" problem??
i was unable to find add/remove programs in fedora 10. i have installed pirut , which solved the problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unkown file! Help please! voyciz Linux - Newbie 13 08-13-2010 09:19 AM
Unkown Open Port mannahazarika Linux - Security 5 11-16-2006 12:00 PM
Unkown symbol Error shogun1234 Linux - General 1 08-17-2005 05:45 AM
Unkown Host CloudBuilder Linux - Networking 3 05-08-2005 10:39 AM
Unkown Host Error- internet malikk Linux - Newbie 3 05-24-2004 11:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration