LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-30-2005, 02:27 PM   #1
Paulymon
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Question Unable to Start Xserver w/AIW 7500


Hello,

I'm very new to linux and I'm having a problem loading RH 9.0 on a Intel based system as follows:

P4 1.8Ghz Northwood
512mb RD-RAM
ATI AIW 7500 64MB
LG Flatron l1720b

When I try to boot I get this information:

Xfree86 Version 4.3.0 (Red Hat Linux release: 4.3.0-2)
Release Date: 27 February 2003
X protocal version 11, Revision 0, Release 6.6
Build Operating system: Linux 2.4.20-3bigmem I686 [ELF]
Build date: 27 Feb 2003.
Build Host: Polrky.devel.redhat.com


Module loader present
OS kernel: linux version 2.4.20-8 (bhcompile@porkydevel.redhat.com)(gc)

(==) Log File: "/var/log/xfree86.0.log
(==) Using config file : "/etc/X11/XF86config"
(EE) RADEON (0): No valid mode found for this DFP/LCD


I Have tired to install several times trying different configs, I also tried to use just the standard VGA driver for the video card but noting works. I have been able to install fedora Core on the same machine with no problems.

I got this version of RH from a book ->>Red Hat Linux Bible - Christopher Negus.

If anyone has any ideas I would greatly apprecate it.

Thanks,

Paulymon
 
Old 08-30-2005, 07:51 PM   #2
titopoquito
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Lower Rhine region, Germany
Distribution: Slackware 14.1 (32 and 64 bit)
Posts: 1,590

Rep: Reputation: 122Reputation: 122
https://listman.redhat.com/archives/.../msg00040.html

Edit: To fast. Welcome to linuxquestions
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to activate XServer in a particular login. mufy Linux - Newbie 6 01-28-2005 06:30 AM
ATI AIW 7500 Gatos help for total Noob computercolin Linux - Software 0 12-29-2004 08:12 PM
IBOOK ATI RADEON 7500 Mobility Laptop Xserver not working tried recompiling x server davegermiquet Mandriva 0 02-13-2004 07:45 PM
mandrake and aiw 7500 mds Linux - Hardware 0 10-16-2003 12:31 AM
X free 4.xx /w ATI AIW Radeon 7500 TV-Out rajbaxi Linux - Software 1 08-17-2003 01:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration