LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-24-2012, 07:17 AM   #1
shazi.1212
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
unable to start tomcat7.0.16 on web browser and eclipse IDE


i have downloaded and installed apache tomcat 7.0.16 in ubuntu 8.10 but when i try to start tomcat on browser it displays resource not available and unable to start it on eclipse j2ee IDE errors respectively .although my servlet program compiles successfully my bashrc file is as follows


#Java
export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/
export CATALINA_HOME= /home/pawan/apache-tomcat-7.0.16/
export ANT_HOME=/home/pawan/apache-ant-1.7.1
export ANT_OPTS="-Xms256M -Xmx512M"
export CLASSPATH=$CLASSPATH:/home/pawan/apache-tomcat-7.0.16/lib/servlet-api-2.3.jar
export PATH=$JAVA_HOME/bin:$PATH:ANT_HOME/bin:$PATH:CATALINA_HOME/bin0:$PATH
 
Old 04-25-2012, 06:21 PM   #2
Spatior
Member
 
Registered: Jun 2009
Location: México
Distribution: Suse, Debian based, CentOs
Posts: 48

Rep: Reputation: 10
mmm tracking a start up error, but if something is wrong with the installation / configuration you should try:
Code:
$CATALINA_HOME/bin/startup.sh
and see what it says, if it starts ok then is something with the IDE, although i've never try to do such a thing

Regards
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Unable to access port 8008 from web browser NirvanaBaby Linux - Newbie 11 01-27-2011 05:43 PM
Failed to launch VMware Web Access: unable to find a graphical web browser. rob0t Linux - Server 0 03-18-2009 03:32 PM
Can only start web browser as root tzonga1 Linux - Newbie 2 11-04-2007 06:16 PM
Unable to access internet thru web browser corbis_demon General 3 10-22-2006 05:46 AM
Internet connection problem, able to ping but unable to get web page in browser rajnishmishra Linux - Networking 13 07-15-2004 01:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration