LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-02-2013, 08:56 PM   #1
krishnakishorerhce
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 15

Rep: Reputation: Disabled
Unable to install RHEL6.1 on my pc


I tried to install RHEL6.1 on my Pc and it stopped leaving a "-" after entering Install option.

What may be the problem?

Pls do reply ASAP.

Thanks in advance.
 
Old 07-02-2013, 09:00 PM   #2
evo2
Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Debian, SL
Posts: 5,113

Rep: Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104
Hi,

with all the details you've provided I can think of a few possibilities.

1. Bad install media
2. Bad hardware
3. User error

If you care to provide more information, you may get more help.

Cheers,

Evo2.
 
Old 07-02-2013, 09:08 PM   #3
krishnakishorerhce
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I can say the media is good because i tried installing it on VMWare.

It installed properly and working fine.

About Hardware:
Core2Duo processor
4gb Ram
Zebronics Motherboard with NVdia on board graphics.

I cant understand what is an User Error you have specified, can u pls explain.

Thanks for reply
 
Old 07-02-2013, 09:24 PM   #4
evo2
Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Debian, SL
Posts: 5,113

Rep: Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104
Hi,
Quote:
Originally Posted by krishnakishorerhce View Post
I can say the media is good because i tried installing it on VMWare.

It installed properly and working fine.
Was the vmware install using the same actual physical cd/dvd (I don't know if vmware allows guests to see the physicsal optical drive) or was it just using the same iso file?

Quote:
About Hardware:
Core2Duo processor
4gb Ram
Zebronics Motherboard with NVdia on board graphics.
Ok, but random crashes and lockups are often caused by hardware faults such as bad ram. Has this machine been working well previously? Have you tried to repeat the install? How far through the install process is this?

Quote:
I cant understand what is an User Error you have specified, can u pls explain.
I mean that you may have done something incorrectly during the install procedure, but since you say you've successfully installed in on a VM this is less likely to be the cause. Did you do anything different installing on this machine compared to the install on the vm?

Cheers,

Evo2.
 
1 members found this post helpful.
Old 07-02-2013, 09:32 PM   #5
krishnakishorerhce
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Was the vmware install using the same actual physical cd/dvd (I don't know if vmware allows guests to see the physicsal optical drive) or was it just using the same iso file?
Yes, I used the same media that is DVD.

Quote:
Ok, but random crashes and lockups are often caused by hardware faults such as bad ram. Has this machine been working well previously? Have you tried to repeat the install? How far through the install process is this?
System is working super fine earlier and now. I am trying to dual boot RHEL6.2 with W7(installed). I also have a Primary partition free for installing linux.
I just booted from the DVD and Highlighted Install Linux option and pressed enter it started loading files. After a few seconds it stopped by leaving "-" on a black scrren.

Thanks for your quick replies.
 
  


Reply

Tags
installation


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to install RHEL6.1 on dual boot krishnakishorerhce Linux - Newbie 1 06-27-2013 11:43 PM
Unable to retreive install.img in rhel6.3 64bit arulprakasam Red Hat 1 08-07-2012 05:57 AM
Unable to install 64 Bit RHEL6 Joy1982 Linux - Virtualization and Cloud 7 03-20-2012 02:47 PM
unable to install rhel6/centos6 in GUI mode in KVM Gil@LQ Linux - Virtualization and Cloud 5 12-01-2011 05:22 AM
unable to boot and install rhel6 form pendrive using dd command paruhang Linux - Newbie 1 10-21-2011 12:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration