LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-09-2011, 05:51 AM   #1
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Rep: Reputation: 1
unable to access site


HI

I have centos 5.3 is installed with squid proxy and iptables firewall, internet sharing is through squid , on squid server i able to ping and access our
mail hosting server mail.xxxx.com but from client pc we are unable to ping and access the aboute server

Regards
Amar
 
Old 07-09-2011, 06:49 AM   #2
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850
Hello amartlk,

please provide more information. Did you ping the IP-adress or the DNS-name of the computer?

If you've pinged the DNS-name, please try to ping the IP-adress and tell us if this works.

If you can't even ping the IP-adress, please tell us more about your network, a short draft would be useful.

Markus
 
Old 07-09-2011, 09:37 AM   #3
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi

i have 2 lancard eth0 and eth1 in proxy server in centos eth0 connected to local lan and eth1 connected to broadband connection of internet , we have iptables rules has forward internet traffic from eth0 to eth1 , but recently we configure new broadband connection , here we configure adsl modem in centos , we keep modem in dialup mode and keep eth1 lancard in automatically assign mode , i configure internet but due to dial up the isp static ip assign is not assgin to eth1 it created ppoe connection where the isp ip is assigned , but in my iptable we have rule to transfer traffic from eth0 to eth1 but how i make rule to transfer traffic from etho to ppoe (virtual lan) created by dial up internet


Amar
 
0 members found this post helpful.
Old 07-09-2011, 10:22 AM   #4
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850Reputation: 850
Hi,

I found this (they say homerouter, but it is similar to your network) http://www.gentoo.org/doc/en/home-router-howto.xml and http://www.stanford.edu/~fenn/linux/

Another point, I think that you question is more related to "Network" than to "Linux-newbie", I'd recommend that you use the report-Button at one of your posts and ask a Moderator to move this thread to the "Networking"-Forum here: http://www.linuxquestions.org/questi...-networking-3/

Hopfully this will help you.

Markus

Last edited by markush; 07-09-2011 at 10:24 AM.
 
Old 07-11-2011, 01:39 AM   #5
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi

I refer links , but unable to find solution , when i connected adsl modem then ip is assigned to ppp0 not to eth1 (lan card where isp link is connected),as i have ip fowading enable where internet traffic is from local lan (eth0) is forwaded to eth1 same rule is also added in iptables.we are able to access internet but some site are not opening and we are unable to ping any site like google etc, i have centos 5.3 installed
 
0 members found this post helpful.
Old 07-11-2011, 07:10 AM   #6
itrc
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2011
Location: London UK
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
hi
send me your network configuration and port setting in squid.conf also details acl about your network
 
Old 07-11-2011, 09:47 AM   #7
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
pls find



[root@venus ~]# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:14:85:96:1C:A7
inet addr:172.16.1.24 Bcast:172.16.255.255 Mask:255.255.0.0
inet6 addr: fe80::214:85ff:fe96:1ca7/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:736487 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:859918 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:122617961 (116.9 MiB) TX bytes:772581200 (736.7 MiB)
Interrupt:185 Base address:0x6000

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:08:A1:7B:A0:F9
inet addr:192.168.1.2 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::208:a1ff:fe7b:a0f9/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:658246 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:620456 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:728744445 (694.9 MiB) TX bytes:100768525 (96.1 MiB)
Interrupt:193 Base address:0x4000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:21198 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:21198 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:5867015 (5.5 MiB) TX bytes:5867015 (5.5 MiB)

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:59.99.238.85 P-t-P:59.99.238.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1460 Metric:1
RX packets:793 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:968 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:528818 (516.4 KiB) TX bytes:148274 (144.7 KiB)


[root@venus ~]# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
59.99.238.1 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1
169.254.0.0 * 255.255.0.0 U 0 0 0 eth1
172.16.0.0 * 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0
default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0
 
0 members found this post helpful.
Old 07-12-2011, 07:04 AM   #8
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
HI

Anyone please provide solution


Amar
 
0 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't access site bonn Linux - Newbie 2 03-21-2010 12:16 AM
[SOLVED] How to access my site from outside konzo Linux - Server 5 02-03-2010 01:46 AM
Unable to see shares on samba server - no authentication access desired (open access) neoelf Linux - Networking 1 06-14-2009 04:18 PM
Can't access this site?!! yzrider210 General 9 11-19-2003 01:28 AM
Unable to open web site BanjoBoy Linux - Networking 2 05-03-2002 11:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration