LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-20-2008, 11:45 AM   #1
zonah
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Location: St.Louis Missouri
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
ubuntu wont detect harddrive to partition during install


I have only the one hard drive in my computer, SATA western digital 500gb
Now I had a problem with getting to BIOS with the hard drive connected, when disconnected or even with an old IDE hard drive connected, runs to BIOS fine. With that im sure i cant claim its a Ubuntu problem.
Im only installing Ubuntu and theres nothing currently installed.
IF anyone can offer some advice...Im pulling my hair out.
Thanks
 
Old 02-20-2008, 12:21 PM   #2
radamsiii
Member
 
Registered: Feb 2008
Location: North Carolina
Distribution: PCLinuxOS
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
Just a quick question, have to ask, did you install the SATA drivers that came with your motherboard (would be on a floppy) while running the win CD. Hitting F6 when prompted?
 
Old 02-20-2008, 12:29 PM   #3
zonah
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Location: St.Louis Missouri
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, came with a cd. I went through that cd first.
 
Old 02-20-2008, 12:57 PM   #4
wit_273
Member
 
Registered: Mar 2007
Location: Nebraska
Distribution: CentOS
Posts: 82

Rep: Reputation: 15
I have ran into this same issue once before. I resolved it by changing bios to indicate the drive was an IDE drive and not SATA. For some reason Ubuntu would then install-- after that I went back into bios and specified the drive as SATA and every thing worked. I have no idea why that would do anything, but I have seen several discussions about the exact same issue. You may want to try that. And if any one has any ideas why that would work I would be interested in knowing.
 
Old 02-20-2008, 07:34 PM   #5
zonah
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Location: St.Louis Missouri
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the reply and the advice, I'd like to give it a try however today my computer isn't starting, woo....One problem at a time.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC 6 can't detect harddrive when install myviolet Linux - Hardware 1 05-23-2007 10:50 AM
Suse 10.0 wont detect X60 hard drive during install shinycisco Linux - Laptop and Netbook 1 09-20-2006 09:11 PM
Suse 10.0 wont detect X60 hard drive during install shinycisco Linux - Laptop and Netbook 3 09-20-2006 04:45 PM
LILO wont detect windows partition InfidelLewis Slackware 7 04-29-2005 03:29 PM
In desperate need... Grub wont detect my windows partition... psyklops Linux - General 4 08-20-2003 01:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration