LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-30-2009, 10:05 PM   #1
gerryd
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: slackware 13
Posts: 21

Rep: Reputation: 1
ubuntu wireless issues


i know this question has been asked to death around here, but i need a little help setting up my wireless. i just bought a compaq mini 110c, preloaded with xp. i set up a dual boot system with xp and ubuntu 9.10 netbook remix, and i can't seem to get the wireless up and running. some relevant information(i hope)
output for lspci:
Code:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)
02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Atheros AR8132 / L1c Gigabit Ethernet Adapter (rev c0)
ifconfig -a:
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 18:a9:05:91:48:e2  
          inet addr:10.105.130.70  Bcast:10.105.130.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::1aa9:5ff:fe91:48e2/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4405 errors:96 dropped:0 overruns:0 frame:91
          TX packets:2774 errors:4 dropped:0 overruns:0 carrier:5
          collisions:257 txqueuelen:1000 
          RX bytes:2587252 (2.5 MB)  TX bytes:421309 (421.3 KB)
          Interrupt:27 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:480 (480.0 B)  TX bytes:480 (480.0 B)
and i got these 2 drivers, they were suggest by the system:
Broadcom STA wireless driver (not activated)
and B54 i think, i can't find it and i think it's probably the one currently active.
i would appreciate any help, thank you.
 
Old 11-30-2009, 10:29 PM   #2
mrmnemo
Member
 
Registered: Aug 2009
Distribution: linux
Posts: 527

Rep: Reputation: 51
hi>
ok so your issue is actuallya common with ralink and broadcom. your card does not appear to have the firmware. the easiest way to show you is to give you two(2) links one is on the UBUNTO bug page( google is your friend)
@

http://linuxwireless.org/en/use

next to the fix
@

http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43

hope this helps. if not let me know and i will try to take you the rest of the way.
 
Old 11-30-2009, 10:31 PM   #3
gerryd
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: slackware 13
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 1
thank you for the response. i'll read through those links now and hopefully get it taken care of.
 
Old 11-30-2009, 11:03 PM   #4
mrmnemo
Member
 
Registered: Aug 2009
Distribution: linux
Posts: 527

Rep: Reputation: 51
i'll check back in later tonight to see if ya got it fixed. good luck.
 
Old 11-30-2009, 11:06 PM   #5
gerryd
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: slackware 13
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 1
thank you for the help, i got it fixed. i went with the broadcom sta wireless driver. for some reason when i downloaded it didn't set itself up properly. i removed it and installed it again. lazy solution, but save the hard fixes for my slackbox.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Connection issues with Ubuntu 9.04 shiquemano Linux - Wireless Networking 7 10-05-2009 02:44 PM
Ubuntu Wireless Issues livestrong23 Linux - Wireless Networking 1 04-30-2008 08:39 AM
Wireless issues with nm applet in ubuntu 7.10 Anubis Ubuntu 0 01-11-2008 11:34 AM
ubuntu wireless internet issues twist2b Linux - Newbie 3 09-30-2007 01:20 AM
Wireless issues ubuntu jaygee02 Linux - Wireless Networking 1 02-13-2007 04:02 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration