LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-22-2011, 03:25 AM   #1
sindhuee
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2011
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
UBUNTU wired network not working after motherboard replacement


Hi,

I have a Dell studio 15 and I have windows vista and ubuntu 9.10 installed. I recently had to get my motherboard replaced and now my ubuntu is not getting connected to LAN. The motherboard is exactly same...and all other softwares are working jus fine and morever I can conect to internet through vista.( I am not sure if I can connect through wireless.) I got my laptop back after 10 days and many things at halt and I want this to be fixed quickly.

Thanks,
 
Old 10-22-2011, 04:13 AM   #2
droyden
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: UK
Posts: 150

Rep: Reputation: 19
The motherboard will have had onboard Ethernet so the MAC address will have changed for the interface. make sure the config is not restricted by MAC also check as udev might have kept the old NIC as eth0 and the new one is eth1
 
Old 10-22-2011, 04:28 AM   #3
sindhuee
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
can you help me with more details

I dont know how to do any of those. Please, tell me or suggest me a site
 
Old 10-22-2011, 04:32 AM   #4
sindhuee
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Eth1

I did see something configured to eth1 and as i went through some earlier threads, I changed the etc/network/interfaces and added the line

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

(it didnt help)
 
Old 10-22-2011, 10:34 AM   #5
sindhuee
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Broadcom Netlink (TM) gigabit ethernet....this is my NIC
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu 10.10 problem with Wired Network ismav123 Ubuntu 4 11-17-2010 04:12 AM
bridging a wireless and wired network causes wired to stop working royce2020 Linux - Networking 0 04-21-2009 05:48 PM
Setting up wired network on ubuntu not working Hughbert Linux - Networking 20 07-08-2008 05:23 PM
Can't get my WIRED PCMCIA network card working in Knoppix ploskinj Linux - Networking 1 04-01-2007 02:17 AM
Neither wireless or wired network is working hsimah Linux - Wireless Networking 9 04-12-2006 06:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration