LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-26-2007, 05:37 PM   #1
Mortiffer
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Ubuntu not starting after installing Beryl | SOLVED


Main Question:
After installing Beryl on my newly installed Ubuntu 6.1 i got this http://img293.imageshack.us/img293/3...ntuloadzc6.jpg screen, and it wont load any farther. What do i do ?

Extra info:

-I followed these instruction http://wiki.beryl-project.org/wiki/I...th_XGL_and_ATI

-I'm using VMware 5 workstation on a windows machine with 2gb of ddr2 ram a RadeonX1950pro and an AMD Athlon 64 3800+ to. The virtual computer has 512mb of Ram and 10gb of HDD space.

-i installed Beryl on my first boot of this system if that matters.


Second question:
Before i installed Beryl i wanted to change the Screen Resolution to 1280 x 1024 but it didn't let me go up that high. How can i get it that high ?


EDIT:

I found the problem its vmware just for ppl that notice this same problem I'm gonna answer it here instead of just deleting the post:

Ubuntu does not boot anymore because the script that i used installs a lot of stuff including ATI drivers but the virtual machine does not know that its running on a ATI card it thinks its running on something called VMware SVGA II. All i had to do was follow the instructions on this page: http://www.vmware.com/support/gsx3/d...l_lin_gsx.html
and it installed the drivers for me.

Second question answer: VMware only lets you go up that high.

Last edited by Mortiffer; 02-27-2007 at 09:39 PM.
 
Old 02-27-2007, 12:43 PM   #2
Hitboxx
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Location: India
Distribution: Fedora
Posts: 1,562
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 51
Glad you found the solution, how about adding a SOLVED to the title?
 
Old 04-05-2007, 11:48 AM   #3
IllegalPrime
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Same problem, don't understand the solution :(

Hi, I am a newbie with the same problem as Mortiffer. I have a different setup but after I install beryl, Ubuntu stops booting and I get the same error as Mortiffer.

I also ran the same script as Mortiffer.

The problem appears to be identical.

I read the solution and I don't quite understand what to do. I already had VMTools installed before I installed beryl, is there something else to this I am missing?

I am running VMWare 6 for Vista Ultimate. My host machine is a 3.4 P4 Prescott with 1.5GB of RAM with a ATI 1600XT GT video card. The Guest Machine has 512MB of RAM and 8.0GB of HDD space.

Thanks.
 
  


Reply

Tags
beryl, ubuntu, vmware


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
binding keys problem after installing beryl nyheat Linux - Software 2 05-22-2008 02:44 AM
Newest Ubuntu vs Suse -- Beryl -- speed Steel Shepherd Ubuntu 4 02-18-2007 11:52 AM
installing beryl shindinobot Linux - Laptop and Netbook 1 01-16-2007 12:33 PM
Installing xserver-xgl and Beryl, need help Mikesoft Linux - Newbie 1 01-10-2007 02:53 PM
Issues on (K)ubuntu with Beryl the1wraith Linux - Desktop 3 12-06-2006 10:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration