LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-05-2006, 04:14 PM   #1
sam2709
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Ubuntu Linux Installation Problem


Hello - Im new to Linux and decided to install Ubuntu Linux after a lot of my friends told me about it. I decided to try it on my old laptop. Its a 700Mhz 10gig WindowsMe.

The Installation stops at ACPI: Subsystem revision 20050211.

Can anyone help me with this.

Thanks.
 
Old 03-05-2006, 04:20 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,537

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
Try to boot the installation cd again, but this time at the first command prompt (first boot screen) pass 'acpi=off' to the kernel. It means, type it at the prompt.
 
Old 03-05-2006, 04:27 PM   #3
sam2709
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Mara - Still having problems

Thanks for ur reply
when i type in acpi=off I get a message Could not find Kernel Image

Im not sure what to do.

Thanks
 
Old 03-05-2006, 04:37 PM   #4
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,537

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
So try
linux acpi=off
The result should be better.
 
Old 03-07-2006, 07:01 PM   #5
sam2709
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Mara - Thank you

Thank you. The Solution worked. I've installed Ubuntu and I like it very much. Thanks for your help

Sam.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Linux Ubuntu - the installation mystery unravels LXer Syndicated Linux News 0 02-20-2006 10:16 AM
ubuntu installation and ubuntu live cd morphixrocks Ubuntu 2 01-21-2006 02:12 PM
[Ubuntu] Installation problem Flippje Linux - Newbie 6 11-09-2005 01:20 PM
Ubuntu Installation Problem Norvegia Ubuntu 4 09-26-2005 01:25 PM
Ubuntu installation problem Tsukasa7 Linux - Newbie 5 09-05-2005 11:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration