LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   ubuntu : black screen on startup (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/ubuntu-black-screen-on-startup-724768/)

kvs 05-08-2009 07:16 PM

ubuntu : black screen on startup
 
i have a lenovo Y330 laptop with ati radeon graphics card. i have been running ubuntu on it for 1 month, and it's been working fine. however, since yesterday, whenever I boot up, it works fine , everything loads perfectly until it reaches the point where the login screen should be appearing. instead, i see a black screen, with only the cursor( the very same cursor which appears just before login) with a busy sign. im able to login to text mode. some people suggested me to change some stuff in the xorg.conf file, but it has been unsuccessful so far. please help me out..

kvs 05-08-2009 07:48 PM

also, my Xorg.0.log file has the following error:
(EE) Radeon (0) : Acceleration initialization failed

mk27 05-08-2009 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by kvs (Post 3535074)
some people suggested me to change some stuff in the xorg.conf file, but it has been unsuccessful so far. please help me out..

I have a toshiba laptop with a radeon card. Are you using the kernel tree driver, and not some ATI thing?

Anyway, if you post your xorg.conf file I could check it against mine, or possibly recommend what to eliminate ("acceleration" failure might mean try taking out the glx and dri references).

kvs 05-09-2009 03:28 AM

my xorg.conf file:
Section "Device"
Identifier "Configured Video device"
EndSection

Section "monitor"
Identifier "configured monitor"
Endsection

Section "Screen"
Identifier "Default screen"
Monitor "Configured monitor"
Device "configured video device"
Defaultdepth 24
Endsection

kvs 05-09-2009 04:20 AM

guys .. please help me out... i really dont want to be stuck with vista

kvs 05-10-2009 02:49 AM

anyone?


All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.