LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-25-2005, 01:21 PM   #1
Snipersnest
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: SC
Distribution: Ubuntu 7.10 Gusty Gibbon
Posts: 269

Rep: Reputation: 30
Ubuntu & ALSA and Asus


So I have Ubuntu 5.10 (Breezy)AMD 64bit and an Asus A8N-SLI Premium motherboard.

I'm running into problems with the sound. I can't get it to run but 1 program at a time with sound...sure they run, but only the first program has sound.

I'm trying to play MP3s on XMMS and talk on TeamSpeak. I've put XMMS on ALSA and TeamSpeak on OSS...but XMMS tells me something is blocking it from playing and that the card might not be configured.

What can I do?

Ubuntu 5.10 64bit AMD
2.6.12-10-amd64-generic
onboard nForce 4 sound chipset
 
Old 01-18-2006, 03:11 PM   #2
manicman
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: England (Southampton)
Distribution: Ubuntu 6.06 , Gentoo
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
Hi Snipersnest
I realise that this post is quite old and you have probley solved this by now but this might be usefull for someone else running in to the same situation.

I had the same problem when i set up ubuntu on my Asus A8N-SLI so i had to set up a dmix plugin for ALSA and now it works fine i used this guide but there are a lot around just try googleing dmix plugin
 
Old 01-19-2006, 05:33 AM   #3
Snipersnest
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: SC
Distribution: Ubuntu 7.10 Gusty Gibbon
Posts: 269

Original Poster
Rep: Reputation: 30
wow thank you very much! I never got a reply on 3 boards I posted on.. so needless to say I never got it working. I reverted back to my CT4760 SB Live card but it won't work in my Asus board for some strange reason. It either locks the computer up during boot or simply doesn't work even though the drivers get installed...

But thanks for the onboard help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Me configure a Asus TV tuner in Ubuntu unux82 Linux - Hardware 8 07-08-2006 09:53 PM
Asus P5LD2-vm & EIDE HDD & IDE CD-ROM can't install Linux! Bonch Linux - Hardware 1 07-10-2005 10:43 AM
alsa under asus a7n8x tommy_haaland Linux - Hardware 0 10-12-2003 05:39 PM
alsa prob (AD1980) w/ ASUS P4XP-X motherboard Sandy11 Slackware 6 08-27-2003 05:22 PM
alsa prob (AD1980) w/ ASUS P4XP-X board Sandy11 Linux - Hardware 0 08-26-2003 01:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration