LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-27-2015, 04:38 AM   #1
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Rep: Reputation: Disabled
Ubuntu 14.04 with Huawei E5220 Air Net 3G+ show connected at full power but work slow


I recently installed google earth on Ubuntu 14.04 64 bit and right after installation finished , I lost much of power of wifi 3G modem installed, beeing unable to watch video on any browser without interruptions,unable to do video call on skype and I need to wait for page to be loaded in addition updating lasts ten times longer . Uninstallation of google earth did not solved the problem of lost power of wifi modem the "Conection Information" show speed: 65Mb/s

Thanks much,
Misu
 
Old 05-27-2015, 03:51 PM   #2
SkyeForger
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
I'm new to Linux but not to programs having features still running even after uninstallation. Its just a suggestion but maybe when you installed Google Earth some features that were installed with it remained on the system, causing some bottleneck of somesort. Try having a look and seeing what programs are running in the background, possibly something is still there choking your system.

Hope you find your solution
 
Old 05-27-2015, 04:28 PM   #3
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I used this command at once :

sudo apt-get install libfontconfig1:i386 libx11-6:i386 libxrender1:i386 libxext6:i386 libgl1-mesa-glx:i386 libglu1-mesa:i386 libglib2.0-0:i386 libsm6:i386
cd /tmp && wget http://dl.google.com/dl/earth/client...rrent_i386.deb
sudo dpkg -i google-earth-stable_current_i386.deb
sudo apt-get install -f

instead of each separately, I think this is the reason the system got choke.

How to check what programs are running in the background?
Thanks
 
Old 05-28-2015, 02:03 AM   #4
SkyeForger
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
You can use the System Monitor utility. You could try and locate the program within it thats causing your problem and if so try and link it to a corresponding error on Google with your issue.
 
Old 05-28-2015, 02:33 AM   #5
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
all normal except pulseaudio ( very high - 2.6 MiE )
 
Old 05-28-2015, 02:36 AM   #6
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
/home/dani/Desktop/Screenshot from 2015-05-28 09:21:26.png
/home/dani/Desktop/Screenshot from 2015-05-28 09:21:38.png
/home/dani/Desktop/Screenshot from 2015-05-28 09:22:16.png
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2015-05-28 09:22:16.png
Views:	18
Size:	205.6 KB
ID:	18583   Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2015-05-28 09:21:38.png
Views:	15
Size:	155.2 KB
ID:	18584   Click image for larger version

Name:	Screenshot from 2015-05-28 09:21:26.png
Views:	10
Size:	97.5 KB
ID:	18585  

Last edited by goguta; 05-28-2015 at 02:56 AM.
 
Old 05-28-2015, 02:53 AM   #7
SkyeForger
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
I don't know what anti-virus/malware software comes with ubuntu as I haven't used it yet but I strongly suggest running a complete scan of your computer, do it offline. Something could be embedded into the core of the OS and causing your problem. Hope this helps, sorry I can't be specific to your issue
 
Old 05-28-2015, 03:01 AM   #8
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
thanks, if I solve I let you know
 
Old 05-29-2015, 07:44 PM   #9
SkyeForger
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
How'd you get on, any luck?
 
Old 05-30-2015, 12:26 AM   #10
goguta
LQ Newbie
 
Registered: May 2015
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
seems I need to enable 3G adapter into Ubuntu, but don't now how
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Install Adobe AIR and 10 Air Applications on Ubuntu 8.10 LXer Syndicated Linux News 0 12-20-2008 08:01 PM
ava.net.ProtocolException: Already connected at gnu.java.net.protocol.http.HTTPURL trfunite Linux - Newbie 0 07-11-2008 07:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:45 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration